Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.800
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.800
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Klatyn ve Finschia Destekli Blockchain Birleşmesi!

Klatyn

Asya kıtasında başlamayı hedefleyen Klaytn Vakfı ve Finschia Vakfı, bir web3 projesi hakimiyeti oluşturmak için blok zincirlerini birleştirme teklifini duyurdu.

Potansiyel olarak Asya’nın en büyük web3 ekosistemini yaratacağı iddia edilen bu hareket Klaytn ve Line işbirliği ile olacak gibi gözüküyor. 

Teklif onaylanırsa iki vakıf da yapılacak olan bu anlaşma ile tek çatı altında birleşmeyi hedefliyor. Yapılacak olan işbirliğinin amacı hem EVM hem de CosmWasm çerçevelerini destekleyen yeni bir blockchain oluşturmak.

Yapılan açıklamaya göre:

Yeni ana ağın Klaytn’in KakaoTalk ile entegrasyonunu ve Finschia’nın ise 420’den fazla merkezi olmayan uygulama ile 250 milyondan fazla dijital cüzdandan oluşan bir kullanıcı tabanına hizmet veren LINE ile entegrasyonunu devralacak.

Her Kakaotalk ve LINE kullanıcısına erişim imkanı sunan yeni halka açık blockchain, aynı zamanda Asya’nın BT ve eğlence işletmeleri için de bir sıçrama tahtası görevi görecek.

Peki Onaylama Hangi Tarihlerde Olacak?

Birleşme ile alakalı olan oylama 26 Ocak ve 2 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanıyor.

Bu yazıda ilginizi çekebilir: ABD’nin Bitcoin ETF Onayı: Asya Pazarında Büyük Etki 

Ortaya Yeni Bir Coin Çıkabilir Mi?

Şirketler halihazırda alım satımı gerçekleşen Klatyn (KLAY) ve Finschia (FNSA) coinlerin yerini alacak bir coinin olmasını önerdi. Açıklamanın ardından bu durum da onaylanırsa Klatyn (KLAY) ve Finschia (FNSA) coin sahipleri de yeni coini takas edebilecekler.

Bu Durum Fiyatları Nasıl Etkiledi?

Potansiyel birleşmenin açıklanmasının ardından:

  • Klatyn (KLAY)’in fiyatı son 24 saatte %31,8 artış ile 0,25 dolara yükseldi
  • Finschia (FNSA)’nın fiyatı son 24 saatte %22,6 artış ile 34,74 dolara yükseldi

Şirket yöneticileri bu yeni coinin ortaya çıkması ile alakalı olarak şunları söyledi:

Her iki vakfın ortak deneyiminden yararlanarak, bu yeni yerel para için önerilen tokenomikler ağırlıklı olarak sürdürülebilir değer yaratmaya odaklanacak.

Bu, daha düşük bir baz enflasyon oranı ve ağ faaliyeti arttıkça parayı deflasyona doğru yönlendirmek için tasarlanmış 3 katmanlı bir yakma modeliyle başarılacak.

Her ikisi de Asya’nın önde gelen BT şirketleri olan Kakao ve LINE tarafından başlatılan halka açık blok zincirlerini birleştirmenin muazzam sinerjisini ortaya çıkarmaya yönelik ilk adımı atmaktan heyecan duyuyoruz.

Onaylanmanın ardından “Sıfır Rezerv Tokenomisi” propagandası ile ortaya çıkması beklenen bu coin için basılan yeni kripto paraların %24’ünü yakmayı planlıyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir