Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.814
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.814
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Kızıldeniz’deki Siyasi Gerginlik Bitcoin ve FED’i Etkileyebilir!

Bitcoin, FED, Kızıldeniz

Dünya ticaret rotalarının önemli bir kavşağı olan Kızıldeniz üzerinde yaşanan siyasi gerginlikler, küresel ekonomide dikkate değer bir çatlak oluşturuyor. Özellikle, İran destekli Husi hareketinin Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyması ve saldırılar düzenlemesi, bölgedeki gerilimi artırıyor.

İlginizi Çekebilir: Ünlü Yatırım Şirketi Uyardı! Bitcoin Fiyatında Satış Baskısı Sürebilir!

ABD’nin, küresel deniz ticaret güvenliğini sağlamak amacıyla çok uluslu “Refah Muhafızı Operasyonu“nu oluşturması, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz bölgesindeki gerginliği daha da tırmandırıyor. Bu durum, ticaret rotalarının güvenliği ve istikrarı açısından endişe yaratıyor.

Öte yandan, bu gerginliklerin ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını etkilediği görülüyor. FED’in daha önce açıkladığı üzere faiz indirimine gitme sinyalleri, küresel risk piyasalarında pozitif bir hava oluşturmuştu. Ancak, Süveyş Kanalı’ndaki gerginlikler, FED’in faiz indirimi kararını ertelemesine neden olabilecek jeopolitik risklerin artışına işaret ediyor.

Analizlere göre, bu gerginlikler arz kesintilerine ve enerji fiyatlarındaki artışa yol açarak enflasyon endişelerini tetikliyor. Bu durum, FED’in faiz indirimi konusunda daha temkinli bir yaklaşım benimsemesine neden olabilir.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir