Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.906
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.906
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Kazakistan, Tenge’nin Başarılı İlerlediğini Söyledi

kazakistan kripto

Kazakistan, dijitalleşme yolunda hızlı bir ilerleme kaydederek önemli adımlar atıyor.


Kazakistan’ın merkez bankası dijital para birimi olan dijital tenge, bir aylık pilot projesinin başarılı geçtiğini duyurdu. 2024 yılında, tenge için ticari, düzenleyici ve teknik açıdan çeşitli iyileştirmelerin planlandığı belirtiliyor.

Pilot uygulama sürecinde dijital tenge, başlangıçta transit sistem için tasarlanan yerel Onay kartı üzerinden Almatı’daki okul çocuklarına ücretsiz öğle yemeği sağlama amacıyla kullanıldı. Bu işlemler için aracılık görevini üstlenen Kazpost posta sistemi operatörü, dijital tenge’nin işlevselliğini test etti.

Odak grupları üyelerine, Visa ve Mastercard işbirliğiyle dört yerel banka tarafından verilen plastik kartlar, kullanıcılara yüz yüze veya çevrimiçi alışveriş yapma ve ATM’lerden nakit çekme imkanı sundu. Katılımcı tüccarlar, dijital tenge’yi kabul etme veya bunları “nakit olmayan” tenge’ye dönüştürme seçeneğine sahip oldular.

Kazakistan için yaşanan bu gelişmeler, dijital tenge’nin çeşitli ödeme senaryolarında başarılı bir şekilde kullanıldığını göstererek, projenin gelecekteki geliştirmelere yönelik bir temel oluşturduğunu ortaya koyuyor.


Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir