Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.096
% 1.86
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.096
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Karada Başsavcısı Do Kwon İadesi İçin İtiraz Ediyor!

Do Kwon

Perşembe günü yayınlanan beyanının tercümesine göre Karadağ Yüksek Eyalet Savcılığı, Yüksek Mahkeme’nin Terraform Labs’ın kurucu ortağı Do Kwon’u ABD yerine memleketi Güney Kore’ye iade etme kararına karşı çıktı.

Savcılık, mahkemenin Kwon’un iade kararını verirken bir yasal prosedür uygulayarak yetki sınırlarını aştığını iddia etti ve bu hareketin Adalet Bakanlığı’nın yetkisi dahilinde olduğunu belirtti. Açıklamada eski Terraform liderinden, tam adı Kwon Do-hyeong’a karşılık gelen baş harfleri KDH ile bahsediliyordu.

Çarşamba günü ise Balkan ülkesinin Temyiz Mahkemesi, Kwon’un son itirazını reddederek Yüksek Mahkeme’nin Kwon’u Güney Kore’ye iade etme kararını onayladı.

Kwon ve avukatlarının, Güney Kore ile ABD arasında, mali suçlulara verilen maksimum cezanın genellikle 30 ila 40 yıl arasında olduğu kendi ülkesini tercih ettiği bildirildi. Buna karşılık ABD, mahkemenin sanığın suçlu bulunduğu her suç için art arda cezalar verebileceği ilkesini izliyor.

Terraform Labs’ın algoritmik stablecoin’i Terra ve bir diğer kripto para birimi Luna, Mayıs 2022’de çöktü ve birkaç gün içinde 40 milyar dolar değerindeki piyasa değerini sildi. O tarihten bu yana ABD ve Güney Koreli yetkililer, dolandırıcılık ve menkul kıymetler yasalarının ihlali de dahil olmak üzere suçlamalarla Kwon ve Terraform Laboratuvarlarını aradı.

Tutuklanması sebebiyle Interpol tarafından çıkarılan Kırmızı Bülten ile kaçak olan Do Kwon, geçtiğimiz Mart ayında Karadağ’da sahte belgelerle seyahat etmeye teşebbüsten tutuklanmıştı.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir