Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.977
% 2.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.977
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Jump Trading , FTX çöküşünden beri 200 Milyon $ kaybediyor !

Michael Lewis‘in bugün yayınlanan “Going Infinite” kitabına göre, Jump Trading, FTX’in çöküşü nedeniyle 200 milyon doların üzerinde kaybetti. FTX veya Alameda’nın sahip olduğu kuruluşlar hariç, en çok fon kaybeden kuruluşlardan biri oldu. FTX hesap sahiplerine olan 8.7 milyar doların neredeyse yarısı, Jump dahil en büyük 50 hesapta yoğunlaşmıştı.

Jump Trading FTX çöküşünden beri 200 Milyon $ kaybediyor !

Michael Lewis’in “Going Infinite” adlı kitabına göre, Jump Trading, FTX çöküşünde 206 milyon dolar kaybetti; bu, FTX veya Alameda’ya ait olmayan herhangi bir kuruluşun en büyük kayıplarından biriydi. Kitap, eski FTX COO Constance Wang tarafından ortaya çıkarılan özel belgelere dayanmaktadır.

Michael Lewis, Going Infinite’de, 10 milyondan fazla FTX hesap sahibine ait olan 8,7 milyar doların neredeyse yarısının en büyük 50 hesapta yoğunlaştığını yazdı. Ancak, bu hesapların yaklaşık yarısının gerçek isimlerinin gizli olduğu belirtilmektedir.

Ayrıca, Jump Trading‘e bağlı olan “Tai Mo Shan Limited” adlı kuruluşun 75 milyon doların üzerinde zarara uğradığı ve Virtu Financial Singapur‘un da 10 milyon doları aşan zararlar yaşadığı ifade edilmektedir.

Öte yandan, bu gizli hesapların önemli bir bölümünün FTX çalışanlarına ait olduğu tespit edilmiştir. Constance Wang’ın da yaklaşık 25 milyon dolarlık kişisel kayıp yaşadığı belirtilmektedir. Ayrı bir banka hesabında 80.000 doları tutmayı başarsa da, FTX’in çöküşünün ardından servetinin büyük bir bölümünü kaybetmiştir.

Wang, satış ekibini denetleyen biri olarak, yüksek frekanslı tüccarların endişelerine aşinaydı ve Alameda’nın adil olmayan bir ticaret avantajına sahip olup olmadığını sık sık sorguladılar. Lewis, Alameda’nın şüpheli bir ticaret avantajına sahip olmadığını, ancak FTX’in yüksek frekanslı yatırımcılara mevduatlarını ücretsiz olarak ödünç verdiğini yazmıştır.

Jump Trading Kaybı ve  Alameda’nın Tartışmalı Bilançosu

Jump Trading FTX çöküşünden beri 200 Milyon $ kaybediyor !

Kitaba göre, Wang ayrıca FTX’in onay harcamalarını detaylandıran dahili bir elektronik tabloya da sahipti.

Bu tabloda dikkat çeken rakamlar arasında, Major League Baseball ile yapılan 162.5 milyon dolarlık beş yıllık bir anlaşma ve video oyunu geliştiricisi Riot Games ile yapılan 105 milyon dolarlık yedi yıllık bir anlaşma bulunuyordu. Wang, bunun nedeniyle sırf Bankman-Fried‘in League of Legends‘ı sevdiği gibi görünüyordu.

Ayrıca, Coachella müzik festivali, Steph Curry ve Mercedes Formula 1 takımı ile yapılan üç yıllık anlaşmaların sırasıyla 25 milyon dolar, 31.5 milyon dolar ve 79 milyon dolara mal olduğu ve tanıtım hizmetleri için Shark Tank’tan Kevin O’Leary ile yapılan 15.7 milyon dolarlık bir anlaşma da bulunuyordu.

Wang, “Bunu sorgulamaya çalıştım,” dedi. “Ancak Alameda’dan elde edilen karın bunları finanse ettiğini düşünüyordum ya da Sam’in yatırımlarının büyük miktarlarda para kazandırdığını.”

Wang’ı şaşırtan başka bir belge, önceki sürümlerle tamamen çelişen bir Alameda Araştırma bilançosuydu. “Bunu gördüğümde, ekibime bu konuda dışarıya yanıt vermemelerini söyledim, çünkü onların iyi isimlerini ve itibarlarını kaybetmelerini istemedim,” dedi.

Çöküş zamanına yakın bir zamanda hazırlanan bu belge, Wang’a göre Bankman-Fried‘ın özel yatırımlarından elde edilen toplam 4.7 milyar doların üzerindeki varlıkları gösteriyordu. Aynı belgede, FTX tarafından saklanması planlanan ve Sam’in özel ticaret fonunda kalan 10 milyar doların üzerinde müşteri mevduatının yer aldığı yükümlülükler bölümü de vardı. Ancak sadece 3 milyar dolarlık likit varlık bulunuyordu. Bu durumda ortaya çıkan soru şuydu: Bu kadar büyük bir meblağ nereye gitti?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir