Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.904
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.904
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

JST Coin Nedir? Nasıl Çalışır?

jst coin nedir

JUST, TRON blok zinciri üzerinde çalışan merkeziyetsiz bir stabil coin platformudur. JST coin de bu platformun token’ıdır.

JUST Nedir?

Justin Sun tarafından kurulan JUST platformu, adını kurucusunun adının ilk dört harfinden alan 2020 yılının üçüncü çeyreğinde piyasaya sürüldü. JUST, JustStable, JustLend, JustSwap, JustLink ve zincirler arası tokenler gibi çeşitli merkezi olmayan finansal çözümler sunan dinamik bir DeFi platformudur. Sistem TRON ağı üzerine kuruludur. USDJ ve yönetim tokeni JST’den oluşan merkezsiz bir sabit para sistemi aracılığıyla çalışır.

ABD doları ile eşleştirilen ve birden fazla teminat kabul eden bir stablecoin olan USDJ, ağın ana merkezsiz finansal ürünü olan JustStable’a güç sağlıyor. JustStable, kullanıcıların stablecoin ödünç alabilecekleri, sınırsız bir stable coin ödünç verme merkezidir.

Verim çiftçiliğinin büyümesi ve kripto alanında ticaret fırsatlarının ortaya çıkmasıyla birlikte, yatırımcılar ve traderlar, kripto varlıklarını satmadan giderek daha fazla stabil para elde etmek istiyorlar. JustStable, kullanıcılara ihtiyaç duydukları likiditeye erişim sağlıyor.

JustLend, kullanıcıların düşük faiz oranlarıyla kredi almak için likidite havuzlarına likidite ekleyebilecekleri bir TRON akıllı sözleşmesi tarafından desteklenen bir para piyasası platformudur.

Zincirler arası tokenler, TRON’da belirtildikten sonra JUST ağında kullanılabilen diğer blok zincirlerinin varlıklarıdır. JustSwap, güvenilir olmayan tokenleri takas etmek ve erişilebilir likidite havuzları oluşturmak için kullanılan başka bir akıllı sözleşme sistemidir.

JST Token Kullanım Alanları Nelerdir?

JUST ekosistemi içindeki araçların işlevsel hale gelmesini sağlayan JST, TRC – 20 belirteci olarak kullanılmaktadır.

Just ekosistemindeki DApp yönetimi ve çeşitli protokoller için özel bir simgedir. Madencilik ve kampanyalara katılarak kazanılabilen bir kripto para birimi olarak kullanılmaktadır.

  • Just coin en büyük yararı kullanıcısına kripto para alışverişi imkanı sağlamasıdır.
  • JST, sahiplerinin JUST platformunu sürdürmelerini ve borçlular tarafından ödenen faiz oranları olan istikrar ücretleri ve minimum tutarı ifade eden teminatlandırma oranı gibi platformdaki önemli hususlara veya değişikliklere karar vermelerini sağlayan bir TRC20 tokenidir.
  • JST coin, ücret ödemesi ve faiz tahakkuku gibi fayda amaçları için de kullanılabilir.

JST

JST Coin Nedir?

JUST projesi TRON blok zincirinde bir dizi DeFi ürünleri yaratan bir projedir. Tek bir ürün yerine bir dizi yenilikçi araç sunarak kalabalığın arasından sıyrılmayı amacı ile kurulmuştur.

JUST ekosistemi iki temel ürün etrafında döner.

JustLend; kullanıcıların likidite eklemesine ve diğer kullanıcıların bu havuzlardan düşük faizli kripto kredileri almasına izin veren bir protokoldür.

Bu arada, Just Cryptos; blok zincirler arasında birinci sınıf kripto para birimleri için bir köprü görevi görür ve bunları TRC-20 standardına dönüştürür.

Protokolün mevcut teklifleri arasında Bitcoin, eter ve Dogecoin bulunur.

JST tokenı ise JUST platformunun resmi kripto para birimidir.

JUST (JST) Kurucuları Kimlerdir?

JUST (JST) projesi JUST Foundation (JUST Vakfı) tarafından yönetilmektedir. Yönetim kadrosu ve proje ekibi içinde Alibaba, Tencent, IMB gibi önde gelen teknoloji şirketlerinde görev almış önemli isimler bulunmaktadır.

JUST finansal analiz ekibi ise birçok küresel yatırım bankasından gelmektedir. Proje ekibi içinde önde gelen isimlerden biri olan Terance F, Elvis Zhang, C Wu ve GL Kong ilk sırada yer almaktadır.

Ekip içinde yer alan isimlerin tam adları ve kariyerlerine dair detaylar herkese açık bir şekilde yayınlanmamıştır. Buna rağmen platform TRON CEO’su ve kurucusu olan Justin Sun tarafından duyurusu yapılan projenin TRON ekibi ile bir miktar bağlantısı olduğu da düşünülmektedir.

JUST Nasıl Çalışır?

JUST, TRON’dan ayrıldığı için, işlevlerini ve güvenlik düzeyini korumak için büyük ölçüde ağa güveniyor.

JST bir TRON-20 tokeni olduğundan, JUST platformu blok zincirini güvence altına almak ve sürdürmek için bir delege edilmiş hisse kanıtı (DPoS) konsensüsü kullanır. Bu, blok zincirine eklenecek veri bloklarını doğrulayan düğümlerin, karma bulmacaları çözme yeteneklerine göre değil, hisselerinin boyutuna göre seçildiği bir sistemdir.

Bu sistem, tükettiği enerji miktarı önemli ölçüde daha düşük olduğu için iş kanıtı blok zincirlerinden daha sürdürülebilir kabul edilir.

JUST (JST) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

JUST (JST) projesi birçok yönden benzersiz özellikleri ile dikkat çekmektedir. Benzer DeFi platformlarından farklı olarak JUST, küçük bir DeFi kullanıcısı alt kümesine fayda sağlayan tek bir ürün sunmak istemektedir.

Bu hedefiyle de proje farklılık göstermektedir. TRON blok zinciri içinde eksiksiz bir DeFi ekosisteminin temellerini oluşturan çeşitli DeFi kullanım durumlarını da kapsayan eksiksiz bir ürün paketi oluşturmaya çalışmaktadır. Projenin benzersiz olmasını sağlayan temel dört farklı ürün bulunmaktadır.

Genel hatlarıyla bu ürünlerin özellikleri ve benzersiz özellikleri ise kısaca şöyledir:

  • JustStable: Merkezi olmayan çok teminatlı stabilcoin platformu,
  • JustLend: TRON destekli para piyasası protokolü,
  • Just Swap: Güvenilir olmayan TRC-20 jeton takasları ve izinsiz likidite havuzlarının oluşturulması için otomatik bir piyasa yapıcı platformu,
  • JustLink: Gerçek dünya verileri, zincirler arası tokenler ile akıllı sözleşmeler sağlamak için ilk merkezi olmayan oracle sistemi- TRON’da belirtilmiş ve JUST ekosisteminde kullanılabilen diğer ağlardan gelen madeni paralar.

JUST (JST) Piyasa Bilgileri?

Maksimum arzı : 9,900,000,000 JST

Toplam Arz : 9,900,000,000 JST

Dolaşımdaki Arz : 8,902,080,000 JST

Piyasa değeri : $201.54M

JST Coin, 5 Nisan 2021 tarihinde $0.2083 fiyatla tüm zamanların en yüksek fiyatına (ATH) ulaştı ve JST Coin’de 9 Mayıs 2020 tarihinde $0.004766 fiyatla tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) görüldü.

JUST (JST) Coin Nereden Ve Nasıl Satın Alınır?

Just (JST) Coini Binance KuCoin ve Gate.io gibi büyük borsalar üzerinden alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir