Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.156
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.156
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

JPMorgan: MicroStrategy’nin Borç Destekli Bitcoin Stratejisi Endişe Doğuruyor

JPMorgan, yatırımcıları Perşembe günü MicroStrategy’nin agresif Bitcoin satın alımlarıyla ilişkili potansiyel risklerine karşı uyardı. Yatırım bankası, MicroStrategy’nin borçla finanse edilen son altı aylık 2 milyar dolarlık Bitcoin alımının gelecekteki piyasa düşüşünü daha da kötüleştirebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

MicroStrategy’nin Borç Destekli Bitcoin Stratejisi Endişe Doğuruyor

JPMorgan analistleri yakın tarihli bir yatırımcı notuna göre, MicroStrategy’nin Bitcoin alımlarını finanse etmek için borca güvenmesinin, mevcut kripto para rallisine kaldıraç ve oynaklık kattığına inanıyor. Bu stratejinin, piyasa bir düşüş yaşarsa daha ciddi bir “borç azaltma” sürecine yol açabileceği konusunda uyarıyorlar.

MicroStrategy’nin son Bitcoin satın alma çılgınlığı, 26 Şubat – 10 Mart tarihleri arasında toplam 821 milyon dolarlık tutarla, bu yılın başlarında satılan 1,2 milyar dolarlık kıdemli tahvil notları ile finanse edildiği bildirildi.

JPMorgan, MicroStrategy’nin Hareketlerini Piyasa Rallisiyle Bağdaştırıyor

JPMorgan, MicroStrategy’nin kendisini esasen kaldıraçlı bir Bitcoin bahsine dönüştürme kararının, devam eden kripto para rallisini daha da körüklediğini öne sürüyor. Yatırım bankası, bu stratejinin ve piyasa üzerindeki potansiyel etkisinin kanıtı olarak yakın zamanda yapılan tahvil notlarının satışını vurgulamakta.

MicroStrategy’nin Bitcoin Hırsı

Bitcoin savunucusu Michael Saylor önderliğindeki MicroStrategy, agresif bir Bitcoin satın alma kampanyasına başladı. Bitcoin Treasuries’e göre MicroStrategy şu anda, yaklaşık 14,7 milyar dolar değerinde 205.000 Bitcoin’lik bir koleksiyonla dünyanın en büyük özel Bitcoin yatırımcısı konumunda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir