Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.667
% 1.19
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.667
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Berachain, 69 Milyon Dolar Yatırım Aldı

DeFi projesi Berachain, son yatırım turunda 69 milyon doların üzerinde fon topladıktan sonra “unicorn” statüsüne ulaşmayı hedefliyor.

Brevan Howard Digital ve Framework Ventures liderliğindeki bu yatırım turunun, Berachain’in değerlemesini inanılmaz bir şekilde 1,5 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

Cosmos blok zincirine inşa edilen ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu olan Berachain, ticaret, borç verme ve borç alma hizmetleri dahil olmak üzere bir dizi DeFi hizmeti sunuyor. Platform, benzersiz bir üç tokenli sistemden yararlanıyor:

  • bera: Ağ işlemleri için kullanılan yerel gas tokeni.
  • honey: Fiyat istikrarını korumak için tasarlanmış bir stablecoin.
  • BGT: Devredilemeyen bir yönetim tokeni.

Berachain’in mekanizması, kullanıcıların BGT yönetim tokenlarını kazanmak için bera tokenlarını stake etmelerine ve platform yönetimine katılmaları için honey ile ödüller almalarına olanak sağlıyor.

Ana Ağ Lansmanı Yakında

Berachain, şu anda 2024 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi planlanan ana ağ lansmanına hazırlanıyor. Ocak ayında proje, “Artio” adlı halka açık testnetini başlattı.

Berachain’in ağı, güvenliği artırarak likiditeyi teşvik eden “likidite kanıtı” adı verilen yeni bir konsensüs mekanizması kullanıyor. Kullanıcıların doğrulayıcı ile stake yaparak veya bir DeFi platformunda zincir içi likidite sağlayarak güvenliğe katkıda bulunmayı seçebildiği geleneksel Proof-of-Stake (PoS) ağlarının aksine, Berachain’in likidite kanıtı sistemi, kullanıcıların ağ güvenliğine katkıda bulunmadan önce belirli DeFi temellerine likidite sağlamasını zorunlu kılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir