Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.904
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.904
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Jito Labs, Solana ‘Sandwich’ Endişeleri Nedeniyle Mempool Özelliğini Sonlandırdı

solana

Alternatif bir Solana istemcisinin arkasındaki geliştirici olan Jito Labs, teknoloji yığınının önemli bir bileşeni olan mempool özelliğini durdurduğunu açıkladı. Bu hamle, bu işlevsellik tarafından kolaylaştırılan “sandwich” saldırılarının yaygınlığına yanıt olarak geldi.

Solana‘nın kendisi bir mempool içermemesine rağmen, Jito istemcisi içeriyordu ve tüccarları hedef alan maliyetli sandviç saldırıları için bir üreme alanı sağlıyordu.

Mempool işlevselliğini durdurma kararı, kısa süre önce uygulama zorlukları nedeniyle “önden çalıştırma” uygulamalarına yönelik bir yasağı kaldıran Jito Labs için kayda değer bir değişime işaret ediyor. Halk arasında sandviç saldırıları olarak bilinen önden çalıştırma, alım satım botlarının mempool’da bulunan ancak henüz gerçekleştirilmemiş işlemlerden yararlanarak, işlem gerçekleştirilmeden önce tüccarlardan etkili bir şekilde değer elde etmesini içerir.

Alternatif bir Solana istemcisinden sorumlu olan Jito Labs, Solana blok zincirindeki işlemlerin işlenmesinde hayati bir bileşen olarak hizmet veriyor ve doğrulayıcıların yarısından fazlası onun hizmetlerini kullanıyor.

Negatif Madenci Çıkarılabilir Değeri (MEV) ile ilgili endişelere değinen Jito Labs’a katkıda bulunan Lucas Bruder, bunun etkisini azaltmak için devam eden çabaları vurguladı. Sandviç saldırılarıyla mücadele etmek için çözümler denemelerine rağmen, kendilerini MEV arayanlarla nafile bir savaşın içinde buldular. Sonuç olarak Jito Labs ekibi, sandviç saldırıları da dahil olmak üzere MEV’i Solana ekosistemi için zararlı olarak görerek mempool işlevselliğini askıya almayı tercih etti. Solana’nın yürütme ortamını tüm kullanıcılar için en iyi hale getirmeye çalışırken, doğrulayıcılar ve stakerlar için ek gelir akışları sağlama konusundaki kararlılıkları devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version