Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.313
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.313
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Japonya’dan Kripto İçin Vergi Reformu!

Japonya Kripto Vergi Reformu

Japon Hükümeti, 2024 mali yılı için öne sürdüğü vergi reformu planında, kripto paralardaki vergi sistemiyle alakalı önemli bir gelişmeyi duyurdu!

Japonya, 22 Aralık 2023 tarihinde yapılan kabine toplantısında vergi reform taslağını onayladı. Taslakta kripto paralardan alınan vergi için önemli bir karar yer alıyor. Yeni değişiklikler mali yılın başlangıcı olan 1 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Vergi Reformunun Detayları Neler?

Yerel şirketlerin daha önceden yıl sonunda kripto varlıklarını satıp satmadıklarına bakmaksızın piyasa değeri ile defter değeri arasındaki farka dayalı olarak vergi ödemeleri gerekiyordu. Onaylanan yeni reform ile birlikte Japon firmaları mali yılın başlangıcı olan 1 Nisan’dan itibaren gerçekleşmemiş kazançlar için vergi ödemelerinin gerekmeyeceği belirtildi. Yapılan düzenleme ile birlikte şirketler, yalnızca kripto varlıklardan elde ettikleri kârlar üzerinden vergilendirilecek. Onaylanan bu reform ile birlikte şirketlerin kripto paralar üzerindeki vergi sisteminin, bireysel yatırımcılara yakın olması hedefleniyor.

Reform, Japon Kripto Para İşletmeleri Birliği(JCBA)‘nin isteklerini de karşılayarak, gelişmekte olan kripto para piyasasının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Aynı zamanda blok zincir ve Web3 teknolojilerini kullanan proje ve girişimleri destekleyerek Japonya’nın kripto ekosistemindeki popülerliğini arttırmayı hedefliyor.


İlginizi Çekebilir:

Hong Kong’ un Yükselen Rolü: Spot Bitcoin ETF’lerinin Onayıyla Asya’nın Kripto Para Öncüsü Olabilir mi?


Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için buraya tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir