Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.532
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.532
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong’ un Yükselen Rolü: Spot Bitcoin ETF’lerinin Onayıyla Asya’nın Kripto Para Öncüsü Olabilir mi?

çin kripto paralar yolsuzluk

Kripto para sektöründe Hong Kong’un giderek artan bir şekilde kripto paraları benimsemesi ve küresel bir finans merkezi olarak tanınması, ABD’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) izin vermesi halinde Asya’da bir öncü konumuna gelebileceği ihtimallerini artırıyor.

Animoca Brands’in Başkanı Yat Siu, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) dijital varlıklara olumlu yaklaşımının, potansiyel spot Bitcoin ETF’leri için uygun bir ortam yarattığına dikkat çekti. Siu, Hong Kong’un, ABD’nin zaten yürüttüğü çalışmalardan ilham alarak benzer bir adım atabileceğini öne sürmüştü.

Çin anakarasındaki kripto üzerindeki baskıların aksine, Hong Kong bu yıl kripto şirketlerini memnuniyetle karşıladı ve hatta bankalarla işbirliğini teşvik etti. Bölge, lisanslı borsaların perakende ticaret hizmetleri sunmasına izin veren bir kripto lisanslama rejimi oluşturarak sanal varlık ticaret platformlarına destek verdi.

Hong Kong SFC CEO’su Julia Leung, Kasım ayında düzenleyicinin spot kripto ETF’lerini değerlendirdiğini ve yenilikçi teknoloji kullanan tekliflere olumlu yaklaştığını belirtti.

Şu anda Hong Kong, Samsung Bitcoin Futures Active ETF, CSOP Bitcoin Futures ETF ve CSOP Ether Futures ETF gibi birkaç vadeli işlem tabanlı kripto ETF’sini listeledi.

Hong Kong’dan Büyük Spot Kripto ETF Adımı !

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir