Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.926
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.926
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Hong Kong’dan Büyük Spot Kripto ETF Adımı !

ETF

Hong Kong, bugün yayımladığı ortak bir genelge ile spot kripto ETF’lerine kapı aralamaya hazırlanıyor. Hong Kong Para Otoritesi ve Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), sanal varlıklarla faaliyet göstermek isteyen aracılara yönelik politikalarını gözden geçirdiklerini duyurdu.

SFC, mevcut kripto vadeli işlem ETF’lerine ek olarak, “sanal varlık spot borsada işlem gören fonlar (VA spot ETF’ler) dahil olmak üzere sanal varlıklara maruz kalan diğer fonların yetkilendirilmesi için başvuruları kabul etmeye hazır olduğunu” belirtti. Ayrı bir genelgede ise SFC, fonların “SFC lisanslı sanal varlık ticaret platformlarında (VATP’ler) işlem yapmak için Hong Kong halkının erişebildiği aynı spot VA tokenlarına doğrudan yatırım yapması” için gereklilikleri açıkladı.

etf

Genelgede, kripto işlemlerinin SFC lisanslı kripto platformları veya yetkili finans kurumları aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanarak, “SFC onaylı spot VA ETF’ler için hem ayni hem de nakit aboneliğe ve geri ödemeye izin veriliyor” denildi.

SFC, saklama konusunda da katı gereksinimler belirledi. Fonun mütevelli heyetinin veya saklayıcısının kripto saklama işlevini yalnızca SFC lisanslı bir VATP’ye veya Hong Kong Para Otoritesi tarafından yayınlanan kripto saklama standartlarını karşılayanlara devretmesi gerektiği ifade edildi. Hong Kong’un bu adımı, kripto paraların finansal düzen içinde daha fazla kabul görmesine yönelik bir adım olarak değerlendirilebilir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir