Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.593
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.593
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ETF’leri: Piyasayı Canlandıracak mı, Yoksa Likidite Sorunları mı Yaratacak?

Bitcoin ETF,SPOT ETF,SEC

5Kripto dünyasında FTX çöküşünün ardından yaşanan likidite sorunları, Kaiko’nun son raporuyla birlikte Bitcoin ETF’lerinin potansiyel etkilerini gündeme getiriyor. Yaklaşan ETF onayının Bitcoin’in likiditesine nasıl bir canlılık getirebileceği ya da olası likidite sorunlarına yol açıp açmayacağı önemli bir soru işareti olarak karşımızda duruyor.

Rapora göre, bir ETF’nin Bitcoin’in likiditesini artırma potansiyeli iki temel yola dayanıyor: trading aracılığıyla aktarılan likidite ve piyasa yapıcılarının (MM’ler) aracılığıyla aktarılan likidite. ETF onayının, kripto trader tabanını genişletebileceği ve daha etkili piyasalara yol açabileceği belirtiliyor. Ancak rapor, önemli ETF çıkışlarının temel piyasalarda satış baskısı oluşturabileceği ve bilgili trader’ların akını nedeniyle piyasa yapıcılarının daha yüksek spreadler uygulayabileceği endişesini taşıyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Fransa, Coinbase İçin VASP Onayı Verdi !

FTX çöküşü sonrasında Bitcoin’in piyasa derinliği önemli ölçüde düşerken, ETF onayının yaklaşmasıyla birlikte piyasa derinliğinin önemi artıyor. ETF yayıncılarının, temel varlığı alıp satarken merkezi spot borsalarda artan akışlara yol açabileceği düşünülüyor. Bu durum, arbitrajcılar için pazar verimliliğini korumak açısından kritik bir rol oynayabilir.

Rapor, FTX’nin işlem hacmi üzerindeki etkisinin, Kasım 2022’den bu yana görülen oynaklıkla birlikte işlem maliyetlerini şekillendirebileceğini öne sürüyor. Ancak Bitcoin’in, geçen yılın üzerine çıkmayan trading hacmi dağılımıyla diğer kripto varlıklarını geride bıraktığı belirtiliyor. Tüm bu faktörler göz önüne alındığında, Kaiko, bir ETF onayının Bitcoin’in üstünlüğünü pekiştirebileceğini ve genel piyasa dinamiklerini etkileyebileceğini öne sürüyor.

Özetle, Bitcoin ETF’leri piyasayı canlandırabilir, ancak aynı zamanda likidite sorunlarına neden olabilir. Yatırımcılar, ETF onayı sürecini dikkatle takip etmeli ve piyasa dinamiklerine uygun stratejiler geliştirmelidir.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir