Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.696
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.696
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Japonya Kripto Vergisini Kaldırdı!

Japonya Kripto Vergisini Kaldırdı!

Japonya Ulusal Vergi Dairesi (NTA), 20 Haziran’da yayınlanan rapora göre, token ihraççılarını kripto para biriminden elde edilen kağıt kazançlar üzerinden %30 kurumlar vergisi ödemekten muaf tutulmalarına karar verdi.

Japonya Kripto Vergisini Kaldırdı

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı, Geçen ağustos ayında kripto şirketlerin kurumlar vergilerinde ve bireysel yatırımcıların ödediği vergilerde bir vergi muafiyeti önermişti. Bu vergi muafiyetinin Japonya ekonomisini canlandıracağını ve gelişen kripto sektörüne öncülük edebileceklerini belirtmişlerdi.

Japonya Ulusal Vergi Dairesi(NTA) yayınladığı raporda, Token ihraççılarını henüz gerçekleştirilmemiş kripto para birimi kazançları üzerinden kurumlar vergisi ödemekten muaf tuttu. Vergi dairesi vergi indiriminin token çıkaran şirketlerin ticari faaliyetlerini kolaylaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca Vergi Dairesi uyguladıkları bu verginin kripto sektörünün gelişimine engel teşkil edebileceğini ve bu yüzden vergi indirimi ile sektörün gelişimine engel olmayacaklarını belirtti.

Vergi muafiyetini İktidardaki Liberal Demokrat Parti(LDP), dijital varlık endüstrilerinin büyümesine ve gelişmesine elverişli bir ortam sağlamak için bu vergi muafiyetini istediklerini söyleyerek vergi muafiyetini önerdi.

Japonya 1 Hazirandan itibaren, Japonya’nın yasal çerçevesini küresel kripto kurallarıyla uyumlu hale getirmek için daha katı Kara Para Aklamayı Önleme(AML) önlemleri uyguluyor ve bu çerçevede çalışmalar yapıyor.

Atılan bu adımların Hükümetin kripto para sektörünün ekonomisine fayda sağlayabileceğini ve ileride bu sektöre öncülük etmek isteyebileceğini gösteriyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir