Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.005
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.005
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İtalyan Markası Ducati NFT Tanıtımı İçin XRP’yi Seçti

xrp,ducat,nft,ducati nft,ducati web3,

İtalyan motosiklet tasarımcısı ve üreticisi Ducati, NFT (Non-Fungible Token) alanına adım atarak ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve bu konuda XRP Ledger ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Ducati ve Ripple arasındaki ortaklık aslında Temmuz 2022’de açıklanmıştı, ancak NFT lansmanı için daha fazla zaman gerektiğinden dolayı beklemişlerdi. Şu an itibarıyla, Ripple davasında alınan zaferle ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

26 Temmuz’da başlayacak olan ilk NFT koleksiyonunda, Ducati tarafından 1946 yılından itibaren üretilen motosikletlerde kullanılan logolar yer alacak.

Ücretsiz NFT’lerden faydalanmak isteyen kullanıcıların lansman tarihinden itibaren 7 gün içinde kaydolmaları gerekecek. İlk koleksiyondan NFT alan kullanıcılar, ileride düzenlenecek olan projelere de erişim hakkı kazanacak.

Ducati, aynı zamanda başka bir İtalyan markası olan Lamborghini ile de ilişkili ve Web3 Pro ile ortaklık kurmuş durumda.

Unutmadan belirtmek gerekirse, Ducati daha önce Alman otomobil üreticisi Audi tarafından satın alınmış ve Audi, İtalyan şirketi Lamborghini üzerinden bu markayı bünyesine katmıştır. Ducati motosikletleri el yapımı olarak üretilmektedir ve bu üç marka da Volkswagen Grubu’na aittir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


NFT (Non-Fungible-Token) Nedir?

Sanal para birimleri olan kripto paralar, kurgusal evren yaratan metaverse ve blok zinciri (blockchain) teknolojisinin bir parçası olan NFT… Eğlenceden iş hayatına, öğrenmeden sanat dünyasına artık neredeyse her şeyin dijitalde sürdürüldüğü günümüzde NFT kavramı da oldukça popüler.

NFT kavramının açılımı non fungible token. Türkçede “değiştirilemez token” veya “değiştirilmesi mümkün olmayan para” anlamına geliyor. Non fungible token; sanat, müzik, dijital oyunlar ile ilgili ögeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. Genellikle kripto para birimiyle çevrimiçi olarak alınıp satılır.

NFT’yi de bir nevi kripto para gibi düşünebilirsiniz. Ancak burada alınıp satılan ve değerli olarak görülen şey para değil metalardır. Yani bir değere sahip olan dijital varlıklardır. Kripto paraya benzemesinin nedeni ise onun, ETH yani Ethereum blok zinciri (güvenli bir şekilde paylaşılabilen ve merkezi olmayan kayıt defteri) gibi kripto tabanlı bir yapıya sahip olmasıdır. NFT koleksiyonları da sanal ortamda üretilen ve üzerinde sahiplik hakkı elde edilebilen bütün metaları kapsar.


İlginizi Çekebilir:zkSync Era Ağında Hack Olayı!


 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir