Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.822
% 4.76
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.822
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

İsveç Vergi Dairesi Kripto Para Madenciliği Firmalarını Vergi Kaçakçılığından Soruşturuyor

İsveç Kripto Madenciliği

İsveç vergi dairesi son üç yıldır ülkedeki 18 farklı veri merkezi sağlayıcısını mercek altına aldı. Bunun nedeni, şirketleriyle olan ilişkileri ve madencilik faaliyetlerinin kripto para birimiyle ilgili olmasıydı.

Firmalar, ödemeleri gereken tüm vergileri ödemek yerine, vergi avantajlarından yararlanmak için var olmayan bazı vergi boşluklarından yararlandılar. Müfettişlere göre, veri merkezi kaynaklarını tam olarak kimin ve hangi motivasyonla kullandığını tespit etmek zordu. Gerçek ticari faaliyetleri sanat ve ticaret arasındaki genel bağlantıdan ayırmak zordu.

Kripto madenciliği veri merkezleri birçok kez gerçek durumdan farklı bilgiler bildirmiş veya kasıtlı olarak saklamışlardır. Bu faktörler, vergi muafiyetinden haksız bir şekilde faydalanmalarına ve hatta borçlu oldukları vergileri eksik ödemelerine olanak sağladı.

Kripto madenciliği aynı zamanda kara para aklamaya da yol açmaktadır, çünkü şu anda bu konuda herhangi bir yasal yönerge bulunmamaktadır. Üretilen kripto para miktarını ve buna karşılık gelen satış veya geliri tam olarak belirlemek zor olduğundan, madenciliğin kanıtı olarak hizmet edebilecek bir belgeye sahip olmak önemliydi. Buna potansiyel vergi gelirleri de dahildir.

Yargı mahkemeleri 10 vergi kararı üzerindeki anlaşmazlıkları dinledi, ancak hakimler ilk 8 kararı onaylamaya karar verdi ve şirketlerin itirazlarını reddetti. Şu ya da bu şekilde, kripto madenciliği için bir cephe olarak diğer ticari faaliyetleri iddia eden şirketlerin büyük kitlesine odaklanan genel açıklamalar. Vergilendirme kurumu, soruşturma altındaki 18 şirketten geriye dönük vergi ve yaptırım olarak 990 milyon SEK (91 milyon $) daha istiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir