Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.856
% 6.35
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.856
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin Ücretleri Halving Artışının Ardından Düşüşe Geçti

btc fee, ücret

Bitcoin 4. yarılanma bloğundan bir gün sonra, özellikle işlem maliyetlerinin daha uygun olduğu şu ana kıyasla, ücretlerin önemli ölçüde artması nedeniyle coşku azalıyor gibi görünüyor. Hemen ertesi gün, 20 Nisan’da 128$’lık rekor yüksek ortalamaya ulaştıktan sonra, mempool.space verilerine göre bitcoin ücretleri orta öncelikli işlemler için 8-10$ aralığına düştü.

Rekorlar ve mihenk taşlarıyla dolu bir gün

Bitcoin yarılanması gerçekleşti ve bu gün boyunca ilk sırada yer almak için madencilik yapmak, Bitcoin ücretinin yeni bir zirveye ulaşmasıyla sonuçlandı; Crypto Fees’e göre ETH ücretinden 24 kat daha fazla olan toplam 78.3 milyon dolar ödendi. Ethereum’dan çok daha fazla, beklenmedik bir yerçekimi bölgesinin yaratılmasıyla sonuçlandı. Özellikle, madenci ViaBTC’ye ödenen 37,7 Bitcoin’lik (-2,4 milyon $) işlem ücretiyle, blok no. 640.000 yüksekliğindeki blok Bitcoin tarihindeki en büyük rekor blok oldu.

Meme Coin’ler ve NFT Çılgınlığı Talebi Artırıyor

Yarılanma gününde bir bitlik alana olan talebin çoğunluğu, blok zinciri tarihinde bir yer edinmek ve katılmak isteyen meme coin ve NFT (non-fungible token) adanmışları tarafından körüklendi. Runes protokolü 840.000. blokta toplam 3050 işlemle başlatıldı ve bunların neredeyse tamamı her kullanıcıya 800 dolara mal oldu. Bu herkes tarafından güçlü bir şekilde vurgulandı, bu nedenle 3050 işlem bloğa dahil edildi.

Yaralama Sonrası Ücretlerde Düşüş

Bununla birlikte, itme işlem ücretlerindeki bu zirvenin de bir sınırı vardı ve mempool.space verilerinin ortalama blok ücretlerinin 1-2 Bitcoin’e düştüğünü gösterdiği 840.200 bloğu civarındaydı. Yüksek işlem ücretlerinden kaynaklanan ilk talih kuşu, madencilere blok ödülünün yarıya indirilmesine karşı esneklik sağlayarak sürdü; ancak şimdi ücretlerde bir düşüş olduğu için madenciler bir değer sıkışıklığının etkilerini yaşıyorlar.

Bitcoin Ücret Sıralamasında Ethereum’u Geride Bıraktı

İşlem ücretleri coin ya da kripto paralardan ikisini kontrol etti; Bitcoin 15-20 Nisan tarihleri arasında altı gün üst üste birinci olurken, Ethereum ikinci sırada yer aldı. Bitcoin’in 7 günlük ücret ortalaması 17,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bitcoin’in fiyatı, CoinGecko tarafından yarılanma olayının hemen ardından kaydedilen ve doğrudan önemli bir etki yaratmayan %1,5’lik son artışla bir ölçüde 64.840 $’a yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir