Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.550
% 3.61
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.550
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Eski Ethereum Geliştiricisi Virgil Griffith Ceza İndirimi Başvurusunda Bulundu

ethereum, virgil griffth, north korea

Eski Ethereum geliştiricisi Virgil Griffith’in avukatları tarafından, 63 aylık cezasının azaltılmasını isteyen stratejik ve zamanında bir ceza indirimi başvurusu yapıldı. Kuzey Kore’ye blok zinciri teknolojisi sağladığı gerekçesiyle yargılandığı dava 2022 yılında suçlu bulunarak sonuçlanan Griffith, aradan geçen süre zarfında ABD yaptırım düzenlemelerinin değişmesi nedeniyle en fazla 51 aylık yeni bir ceza talep ediyor. Avukat Glen Garrett McGorty, New York Güney Bölgesi Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi Yargıcı Kevin Castel’e hitaben kaleme aldığı dilekçede, uygulanacak yeni ceza reformu düşüncesini dile getiriyor.

Griffith Hapis Cezasının 63 Aydan 51 Aya İndirilmesini İstiyor

Griffith, Kuzey Kore’de düzenlenen konferanstaki rolü nedeniyle mahkum edildi, ülkeye yönelik Amerikan yaptırımlarına rağmen serbest piyasa alışverişine lojistik destek verdi. Temyiz başvurusunda, Griffith’in sıfır puanlık suçlu statüsü nedeniyle (değiştirilmiş kılavuz ilkeler uyarınca) iki puanlık bir indirim alması gerektiği ileri sürülmektedir. Bu tür bir düzeltme, yalnızca uygulanabilirse, suç seviyesini 26’dan 24’e değiştirecek ve cezayı bir yıl veya daha fazla azaltacaktır.

Mektupta mahkemeden, ABD Denetimli Serbestlik Bürosu’nun mahkumiyet öncesi soruşturma raporunu gözden geçirmesi ve yeniden karar verilmesi için duruşma tarihi belirlemesi istenmektedir. Ayrıca, savunmanın gerekli güncellemeleri yapabilmesi ve ilk talebi desteklemek üzere yeni argümanlar sunabilmesi için bir brifing takvimi isteniyor.

Revize Edilmiş ABD Ceza Kılavuzuna Dayalı Yasal Manevra

Kayda değer bir yenilik olarak, ilk kez suç işleyen ve daha düşük suç işleme riski kriterlerine sahip olanlara uygulanan “sıfır puanlık” bir suçlu tanımı getirilmiştir. Griffith’in davası, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı tarafından Mayıs 2023’te yürürlüğe konulan 10 yıllık yasadışı ihracat izni yasağıyla ilgili devam eden davasına rağmen açıldı. Bu yasak, Griffith’in mal, yazılım veya teknoloji içeren ve ABD ihracat yönetmelikleri kapsamında yer alan herhangi bir anlaşmayı yerine getirmesini kısıtlamakta ve karmaşıklık düzeyini artırmaktadır.

Yasal sürecin son günlerinde eski Ethereum geliştiricisi Griffith ve hukuk ekibi, hapishanedeki süresini ve gelecekteki yaşamını güzel bir şekilde etkileyebilecek daha az bir ceza için yaptığı dilekçeler hakkında mahkemenin kararını endişeyle bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir