Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.312
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.312
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

İşte DOGE, BTC, SOL ve Bu 7 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bazı on-chain ölçümler, Bitcoin’in dibe yakın olabileceğini gösteriyor. Ayrıca, eğer doğruysa, nihai rahatlama rallisinin DOGE dahil altcoin’lerde keskin kazançlar sağlayabileceğine işaret ediyor. Rakesh Upadhyay, tekniklerin ne gösterdiğini öğrenmek için en büyük 10 kripto paranın grafiklerini inceliyor. Biz de Rakesh Upadhyay’ın analizlerini okuyucularımız için hazırladık.

Kripto piyasasına genel bir bakış

Coinmuhendisi.com’dan da takip ettiğininiz üzere ABD hisse senedi piyasaları ve kripto para piyasası bu hafta bir rahatlama rallisine tanık oluyor. Birkaç yılın en yüksek seviyesinden geri çekilen ABD doları endeksi (DXY) riskli varlıklardaki yükselişi destekliyor. Genel olarak, kripto para birimleri ABD dolarının fiyatına ters hareket ediyor. Ancak bu haftaki yükseliş, boğaların piyasa üzerindeki hakimiyetinin sona erdiği anlamına gelmiyor.

CryptoQuant kıdemli analisti Julio Moreno, on-chain verilere atıfta bulunarak, Bitcoin (BTC) madencilerinin çoktan teslim olmuş olabileceğini söyledi. Tarihsel veriler, madenci teslimiyetinin genellikle piyasa diplerinden önce geldiğini gösteriyor.

Günlük kripto para piyasası performansı / Kaynak: Coin360

Bitcoin fiyatının çekici bir seviyeye ulaşmış olabileceğini gösteren bir başka on-chain ölçüm, Mayer Multiple. Metrik, Bitcoin fiyatının 200 günlük hareketli ortalama değerine bölünmesiyle hesaplanıyor. Bitcoin’in aşırı satın alınıp alınmadığını, düşük değerli mi yoksa uygun fiyatlı mı olduğuna işaret ediyor. 22 Haziran’da göstergenin okuması 0,5 idi. Kripto girişimcisi Kyle Chasse’e göre, Bitcoin’in fiyatı tüm işlem günlerinin sadece %3’ünde bu değerin altına düştü. Şimdi analiz zamanı…

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC)

Bitcoin düşüş trendinde toparlanmaya çalışıyor. Ancak boğalar fiyatı %38,2 Fibonacci düzeltme seviyesi olan 23,024 dolara itmek için mücadele ediyor. Bu, talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor.

Boğalar için ilk engel muhtemelen 21,723 dolarda ve ardından 20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA (23.529 dolar). Güçlü düşüş trendleri sırasında, ayılar bu seviyeye rallilerde satış yapıyor. Bu nedenle, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye haline geliyor.

Fiyat 20 günlük EMA’dan keskin bir şekilde düşerse, ayıların emrinde olduğunu gösterir. Satıcılar daha sonra BTC’yi 17.622 dolardan kritik seviyeye indirmek için başka bir girişimde bulunacaklar. Tersine, alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini düşündürür. Bunun, 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (27.995 dolar) olası bir ralli için kapıları açması mümkün.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 20 Haziran’dan bu yana 1.200 ile 1.050 dolar arasında işlem görüyordu. Bu dar aralıklı trade, boğaların fiyatı 20 günlük EMA’ya (1.332 dolar) zorlamaya çalışmasıyla 24 Haziran’da yukarı yönlü çözüldü.

Bu seviyenin ayılardan güçlü bir direnç çekmesi muhtemel. Fiyat, 20 günlük EMA’dan keskin bir şekilde düşerse, duyarlılığın olumsuz olduğunu ve traderların rallilerde satış yaptığını gösterir.

Ayılar daha sonra fiyatı 1.050 dolara çekmeye çalışacak. Bu desteğin altında bir kırılma ve kapanma durumunda, hayati desteğin 881 dolarda yeniden test edilmesi mümkün. Alternatif olarak, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, 1.700 dolarlık kırılma seviyesine bir ralli olasılığı artar.

Binance Coin (BNB)

Ayılar 22 Haziran’da BNB’yi 211 doların altına çekmeye çalıştı. Ancak boğalar yerini korudu. Bu, 20 günlük EMA’yı (243 dolar) rahatsız eden bir yardım mitingi başlattı.

Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, 211 doların altındaki kırılmanın bir ayı tuzağı olma olasılığını artıracaktır. BNB’nin daha sonra, ayıların tekrar güçlü bir direnç oluşturabileceği 50 günlük SMA’ya (284 dolar) yükselmesi muhtemel.

Diğer bir olasılık da, fiyatın 20 günlük EMA’dan keskin bir şekilde düşmesidir. Bu olursa, ayılar BNB’yi 211 doların altına çekmeye ve 18 Haziran’ın gün içi en düşük seviyesi olan 183 dolara meydan okumaya çalışacaklar. Bu desteğin altında bir kırılmanın, 150 dolara düşüş trendinin başladığını göstermesi olası.

Ripple (XRP)

Ripple’deki dar aralıklı işlem, 24 Haziran’da 20 günlük EMA’nın (0,35 dolar) üzerinde bir kırılma ile yukarı yönlü çözüldü. Bu, ayıların kontrolünü muhtemelen kaybettiğini gösteriyor.

Alıcılar, 24 Haziran’da fiyatı 50 günlük SMA’nın (0,40 dolar) üzerine çıkarmaya çalıştı. Ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösteriyor. Fiyat düşer ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, XRP’nin 0,35 dolara düşmesi mümkün.

Bu varsayımın aksine, fiyat yükselir ve 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarsa, yeni bir yükseliş hareketinin başlangıcını önerecektir. Bu durumda XRP’nin önce 0,46 dolara yükselmesi ve ardından 0,56 dolara fırlaması mümkün.

Cardano (ADA)

Cardano, son birkaç gündür 20 günlük EMA (0,50 dolar) ile 0,44 dolarlık güçlü destek arasında gidip geliyor. Ancak bu dar aralıklı trade’in uzun süre devam etmesi pek mümkün değil.

RSI kademeli olarak yükseliyor ve bu da düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Bu da, hareketli ortalamaların üzerinde bir kırılma olasılığını artırıyor. Bu olursa, ADA’nın 0,70 dolara tırmanması olası.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunduklarını gösterecektir. Satıcılar daha sonra ADA’yı 0,44 ile 0,40 dolarlık güçlü destek bölgesinin altına çekmeye ve düşüş trendini sürdürmeye çalışacak.

SOL, DOGE, DOT, SHIB ve LEO analizi

Solana (SOL)

Solana, 22 Haziran’da 20 günlük EMA’dan (36 dolar) geri döndü, ancak ayılar daha düşük seviyeleri sürdüremedi. Boğalar düşüşü satın aldı ve fiyatı 23 Haziran’da 20 günlük EMA’nın üzerine çıkardı.

Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerinde sürdürürse, SOL’un 50 günlük SMA’ya (45 dolar) yükselmesi mümkün. Düz 20 günlük EMA ve orta noktaya yakın RSI, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini gösteriyor. 50 günlük SMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin sona erebileceğini gösterecektir.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’nın üzerinde devam edemezse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecek. Satıcılar fiyatı 33 doların altına çekerse SOL’un 27 dolara düşmesi olası.

Dogecoin (DOGE)

DOGE, 21 Haziran’dan bu yana 20 günlük EMA’nın (0,06 dolar) yakınında işlem görüyor. Bu, boğaların 20 günlük EMA’nın üzerinde bir kırılma bekledikleri için pozisyonlarını kapatmadıklarını gösteriyor.

RSI yavaş yavaş orta noktaya doğru yükseliyor. Ayrıca, 20 günlük EMA düzleşiyor. Bu da boğaların geri dönüş yapmaya çalıştığını gösteriyor. Boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, DOGE, ayıların tekrar güçlü bir meydan okuma oluşturabileceği 50 günlük SMA’ya (0,08 dolar) yükselebilir. Boğaların 0,10 dolara olası bir yukarı hareket için kapıları açmak için bu engeli aşması gerekecek.

Alternatif olarak, DOGE fiyatı 20 günlük EMA’dan düşerse, ayılar DOGE’yi  0,06 doların altına çekmeye ve psikolojik desteğe 0,05 dolardan meydan okumaya çalışacak.

Polkadot (DOT)

DOT, 23 Haziran’da 7,30 dolarlık destekten sıçradı. Bu da boğaların daha yüksek bir dip oluşturmaya çalıştığını gösteriyor. Fiyat, boğaların üstesinden gelmesi için önemli bir engel olan 20 günlük EMA’ya (8,15 dolar) ulaştı.

RSI 45’in üzerine çıktı ve 20 günlük EMA düzleşiyor. Bu, düşüş momentumunun zayıflayabileceğini gösteriyor. Boğalar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa, DOT’un 12,44 dolardan genel dirence doğru bir ralli girişiminde bulunması mümkün.

Bu seviyenin yine güçlü bir direnç olarak hareket etmesi muhtemel. Ayrıca, fiyat buradan düşerse DOT’un birkaç gün 12,44 dolar ile 7,30 dolar arasında sıkışması olası. Ayıların, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başladığını belirtmek için fiyatı 7,30 ila 6,36 dolar destek bölgesinin altına düşürmesi gerekecek.

Shiba Inu (SHIB)

Ayılar, 22 Haziran’da fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,000009 dolar) altına çekmeye çalıştı. Ancak boğalar yerini korudu. DOGE katili, 23 Haziran’da 20 günlük EMA’dan toparlandı. Ancak alıcılar fiyatı 50 günlük SMA’nın (0,000011) üzerine çıkaramadı.

20 günlük EMA düzleşti ve RSI, alıcılar ve satıcılar arasındaki dengeyi gösteren orta noktanın hemen üzerinde. Bu dengenin, fiyat 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarsa boğalar lehine dönmesi mümkün. Daha sonra SHIB’in 0,000014 dolardan genel dirence yükselmesi olası.

Tersine, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, ayıların üstünlüğü ele geçirdiğini gösterir. SHIB’in daha sonra 0,000008 dolara kayması mümkün.

UNUS SED LEO (LEO)

LEO, 22-24 Haziran tarihleri ​​arasında alçalan kanalın direnç çizgisinin üzerine defalarca yükseldi. Ancak boğalar daha yüksek seviyeleri sürdüremedi.

Bu, ayıların kanalın direnç hattını agresif bir şekilde savunduklarını gösteriyor. Fiyatı kanalın üzerinde tutamamak, kısa vadeli yatırımcıları kâr elde etmeye teşvik edebilir.

Bunun, fiyatı 20 günlük EMA’ya (5,39 dolar) çekmesi olası. Fiyat bu destekten geri dönerse, boğalar tekrar LEO’yu kanalın üzerine itmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, bir sonraki durağın 6,50 dolar ve ardından 6,80 dolar olması mümkün. Aksine, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, LEO’nun birkaç gün daha kanal içinde sıkışıp kalabileceğini önerecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir