Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.551
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.551
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

İşte Bu Hafta Odaklanılacak 4 Altcoin ve Beklentiler!

Kripto analisti Rakesh Upadhyay’a göre lider kripto Bitcoin (BTC), VeChain (VET), Theta Network (THETA), THORChain (RUNE) ve Aave (AAVE) gibi altcoin projelerinin daha yükseğe çıkmasına izin veren önemli bir destek seviyesine sahip.

Lider kripto ışığında piyasaya genel bakış

Analiste göre Bitcoin (BTC), en yakın destek seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor ve traderlar, fiyatın güçlü kalıp kalamayacağını ve art arda ikinci hafta için 2022 yıllık açılış fiyatı olan 46.200 doların üzerine çıkıp çıkamayacağını görmek için izliyor.

CFRA’nın baş yatırım stratejisti Sam Stovall’a göre Nisan, tarihsel olarak S&P 500 için yılın en iyi performans gösteren ayı oldu. Analist, tarih kendini tekrar ederse ve ABD hisse senedi piyasaları ile Bitcoin arasındaki yakın ilişki devam ederse, yakın vadede kripto piyasaları için iyiye işaret olabileceğini belirtiyor.

Kripto piyasası verilerinin günlük görünümü / Kaynak: Coin360

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere bir başka duygu artırıcı unsur da 19. milyon Bitcoin’in 1 Nisan’da dolaşıma girmesi olabilir. Kalan 2 milyon Bitcoin için kripto piyasalarının uzun bir süre beklemesi gerekecek, çünkü son Bitcoin’in 2140’a kadar çıkarılması bekleniyor.

Analiste göre, madenciler yalnızca küçük bir miktar Bitcoin’in kalmasına odaklanabilir ve artan BTC talebi kıtlığa yol açabilir ve fiyatları yükseltebilir.  Bitcoin kritik desteğinin üzerinde kalabilir mi ve tutarsa ​​altcoin projeleri yükselir mi? Analist, kısa vadede toparlanmalarını uzatabilecek ilk 5 kripto para biriminin grafiklerini inceliyor. Biz de Rakesh Upadhyay’ın analizlerini kendi anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

Lider kripto Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 45.400 dolarda önemli seviyeye yakın boğalar ve ayılar arasında zorlu bir mücadeleye tanık oluyor. Ayılar fiyatı bu seviyenin altına çekmeye ve sürdürmeye çalıştı ancak boğalar yerlerini korudu. Bu, boğaların seviyeyi desteğe çevirmeye çalıştığını gösteriyor.

BTC günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Yükselen 20 günlük üstel hareketli ortalama (44.333 dolar) ve pozitif bölgedeki göreceli güç endeksi (RSI), en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. Yukarı yönde izlenmesi gereken kritik seviye, 200 günlük basit hareketli ortalama (48.276 dolar).

Boğalar fiyatı bu bariyerin üzerine çıkarsa, BTC’nin ivme kazanması muhtemel. Ralli, psikolojik düzeyde 50.000 dolarda küçük bir dirençle karşılaşabilir, ancak bu seviye aşılırsa, bir sonraki durak 52.000 dolar olabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse, ayılar BTC’yi tekrar 45.400 doların ve 20 günlük EMA’nın altına çekmeye çalışacak. Bu olursa, BTC 50 günlük SMA’ya (41.615 dolar) düşebilir.

BTC 4 saatlik grafik / Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik, yükselen kanalın direnç çizgisine ulaştığından beri fiyatın düzeldiğini gösteriyor. Boğaların toparlanma girişimleri, düşüş trendi çizgisinde sert dirençle karşı karşıya. Boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerinde iter ve sürdürürse, BTC kanalın direnç çizgisine yükselebilir. Kanalın üzerinde bir kırılma ve kapanış, yükseliş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir. Alternatif olarak, fiyat düşüş trendi çizgisinden aşağı dönerse, ayılar BTC’yi 44.000 dolara düşürmeye çalışacak. Bu seviye kırılırsa, düşüş 42.594 dolara kadar uzayabilir.

İlk altcoin projesi VeChain (VET)

VeChain, 27 Mart’ta 0,07 dolardan genel direncin üzerine çıktı, ancak ayılar 200 günlük SMA’da (0,09 dolar) toparlanmayı durdurdu. Küçük bir pozitif durum, boğaların fiyatın 0,07 dolarlık kırılma seviyesinin altına düşmesine izin vermemesi.

VET günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar 200 günlük SMA’daki genel engeli aşmak için bir girişimde daha bulunacak. Bunu başarırlarsa, trendde olası bir değişiklik önerecektir. VET daha sonra 0,10 dolara ve daha sonra 0,13 dolara yükselebilir.

Artan 20 günlük EMA (0,06 dolar) ve pozitif bölgedeki RSI, alıcılar için avantaj olduğunu gösteriyor. Bu yükseliş görünümü, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse geçersiz olur. Böyle bir hareket, VET’i 50 günlük SMA’ya (0,05 dolar) çekebilir.

VET 4 saatlik grafik / Kaynak: TradingView

20-EMA düzleşti ve RSI, arz ve talep arasındaki dengeyi gösteren 4 saatlik grafikte orta noktaya yakın. Fiyat 0,08 doların üzerine çıkarsa, boğalar VET’i 0,09 doların üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu yaparlarsa, VET yukarı hareketini uzatabilir. Tersine, fiyat düşerse ve 50-SMA’nın altına gerilerse, VET 0,07 dolardan kritik seviyeye düşebilir. Boğalar bu seviyeyi desteğe çevirirse, VET tekrar 0,09 doların üzerine çıkmaya çalışacak, ancak 0,07 dolarlık destek kırılırsa, ayılar oyuna geri dönebilir.

İkinci altcoin projesi Theta Network (TETA)

Altcoin, son birkaç haftadır 2,50 dolar ile 4,40 dolar arasında bir menzile bağlıydı. Boğalar, fiyatı genel direncin üzerine çıkarmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Bu, ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösteriyor.

THETA günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Eğer fiyat 3,80 doların altına düşmezse, bu durum trader’ların yukarı hareketin devam etmesini bekledikleri için pozisyonlarını aceleyle kapatmadıklarını gösterecek. Yükselen 20 günlük EMA (3,54 dolar) ve aşırı alım bölgesine yakın RSI, en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor.

Alıcılar, fiyatı 4,40 dolar ile 200 günlük SMA (4,77 dolar) arasında genel gider bölgesinin üzerine çıkarsa, olası bir yükseliş trendinin başlangıcına işaret edecektir. THETA, daha sonra ivme kazanabilir ve 6 dolara yükselebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’nın altına düşerse, bir sonraki durak 50 günlük SMA (3,17 dolar) olabilir. Böyle bir hareket, THETA’nın birkaç gün daha menzile bağlı kalabileceğini düşündürür.

THETA 4 saatlik grafik / Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik, ayıların, boğaların fiyatı genel direncin 4,40 dolardan yukarısına itme girişimlerini defalarca engellediğini gösteriyor. 20-EMA düzleşti ve RSI orta noktaya yakın, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Fiyat 50-SMA’nın altına düşerse, kısa vadeli avantaj satıcıların lehine olabilir. Fiyat daha sonra 3,50 dolara düşebilir. Öte yandan, fiyat genel direncin üzerinde kırılır ve devam ederse, boğalar üstünlük kazanacaktır.

Üçüncü proje THORChain (RUNE)

Altcoin, birkaç aydır büyük bir azalan üçgen modeli içinde işlem görüyor. Son birkaç gündeki keskin yükseliş, fiyatı, ayıların güçlü bir direnç oluşturduğu üçgenin düşüş trendi çizgisine itti.

RUNE günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Fiyat mevcut seviyeden düşerse, RUNE 20 günlük EMA’ya (9,75 dolar) düşebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye çünkü fiyat 20 günlük EMA’dan geri dönerse, hissiyatın olumlu kaldığını ve traderların düşüşlerde alım yaptığını gösterecek.

Bu, düşüş trendi çizgisinin üzerinde bir kırılma olasılığını artırabilir. Bu olursa, düşüş üçgeni kurulumu geçersiz olacak ve bu bir yükseliş işareti olabilir. Altcoin, daha sonra 17 dolara yükselebilir. Fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, bu yükseliş görünümü kısa vadede reddedilecektir. Bu, RUNE’u 200 günlük SMA’ya (7,88 dolar) çekebilir.

RUNE 4 saatlik grafik / Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik RUNE’un 13 dolar civarında güçlü bir dirençle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Küçük bir pozitif durum, boğaların fiyatın 11 doların altına düşmesine ve devam etmesine izin vermemesi. Bu nedenle, bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye haline gelir. Fiyat bu desteğin altına düşerse, RUNE 10 dolardan bir sonraki büyük desteğe düşebilir. Tersine, fiyat 11 dolara geri dönerse, alıcılar RUNE’u genel direncin üzerine çıkararak tekrar yükseliş trendini sürdürmeye çalışacaklar.

Son altcoin projesi Aave (AAVE)

AAVE, 29 Mart’ta trendde potansiyel bir değişiklik olduğunu gösteren düşüş trendi çizgisinden çıktı. Ayılar 200 günlük EMA’da (226 dolar) toparlanmayı durdurmaya çalıştı, ancak boğalar fazla zeminden vazgeçmedi.

AAVE günlük grafiği / Kaynak: TradingView

Alım 1 Nisan’da yeniden başladı ve AAVE 200 günlük SMA’nın üzerine çıktı. Fiyat 200 günlük SMA’nın üzerinde kalırsa, yeni bir yukarı hareketin başladığının sinyalini verecektir.

Boğalar fiyatı 262 doların üzerine çıkarırsa, ralli psikolojik seviyeye 300 dolardan uzayabilir. Ayılar bu seviyede sert bir direnç gösterebilir, ancak boğalar bu engeli aşarsa, yukarı hareket 350 dolara ulaşabilir. Bu yükseliş görünümü, fiyat düşerse ve 200 günlük SMA’nın altına gerilerse kısa vadede geçersiz olacaktır. Ayılar daha sonra fiyatı 20 günlük EMA’ya (187 dolar) çekebilir.

AAVE 4 saatlik grafik / Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik, boğaların 20-EMA’ya düşüşleri satın aldığını gösteriyor. Boğalar fiyatı 261,20 doların üzerine çıkarsa, yükseliş trendi devam edebilir. Bu ralli, üst bölgede 283 ila 300 dolar arasında dirençle karşılaşabilir. RSI, yükseliş momentumunun zayıflayabileceğini gösteren negatif bir ayrışma belirtileri gösteriyor. Fiyat düşerse ve 20-EMA’nın altına gerilerse, kısa vadeli boğaların kar elde edebileceğini düşündürür. Bu, pariteyi 50-SMA’ya indirebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir