Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.665
% 2.06
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.665
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

İşte Bitcoin, DOGE ve Bu 8 Altcoin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Bitcoin ve DOGE dahil altcoin’ler, son yardım rallisinden sonra kar rezervasyonuyla karşı karşıya. Ancak grafikler, son dalgalanma düşüklerine yeniden bir ziyaretin mümkün olduğunu gösteriyor. Peki, boğalar düşüşlerde alımlarına devam edip daha yüksek bir dip oluşturabilir mi? Öğrenmek için kripto analisti Rakesh Upadhyay, en büyük 10 kripto paranın teknik görünümlerini inceliyor.

Kripto piyasasına genel bir bakış

On-chain analitik firması Glassnode tarafından hazırlanan bir rapora göre, Bitcoin’in (BTC) mevcut ayı piyasası en kötülerden biri. Çünkü, tarihte ilk kez Mayer Multiple’nin önceki döngünün en düşük seviyesinin altına düştü.

Bitcoin’in 18 Haziran’da 20.000 doların altını görmesi, yatırımcılar tarafından tek bir günde 4,23 milyar dolarla şimdiye kadar kaydedilen en büyük kayıp oldu. Glassnode, yukarıdaki faktörleri ve diğer birkaç olayı göz önünde bulundurarak Bitcoin’deki kapitülasyonun başlamış olabileceğine inanıyor.

Günlük kripto para piyasası performansı

Öte yandan Coinmuhendisi.com’dan da takip ettiğiniz üzere Bitcoin balinaları alımlarına başlamış gibi görünüyor. Bu da analistlere göre dibin yakın olabileceğini gösteriyor. Analitik kaynağı ‘Game of Trades’, 25 Haziran’da 1.000 ile 10.000 Bitcoin tutan balinalardan gelen talebin talepte keskin bir artışa tanık olduğunu vurguladı.

Glassnode’a göre borsalarda tutulan arzdaki 30 günlük ortalama değişim 26 Haziran’da tarihin en büyüğü olan 153.849 BTC düştü. Bu da tradeların satın aldığına dair bir başka işaret olarak değerlendiriliyor. Şimdi teknik görünümlere bakalım…

BTC, ETH, BNB, XRP ve ADA analizi

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 26 Haziran’da 22.000 dolardan düştü. Bu da duyarlılığın olumsuz olduğunu ve traderların küçük rallilerde satış yaptığını gösteriyor. Ayılar fiyatı psikolojik olarak 20.000 dolara çekmeye çalışacak.

Fiyat 20.000 dolara yükselirse, boğaların düşüşlerde biriktiğini gösterir. Bunun, BTC’yi birkaç gün için 20.000 ile 22.000 dolar arasında tutması mümkün. İlk güç işareti, 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (22.890 dolar) üzerinde bir kırılma ve kapanış olacak. Bunun, 24.693 dolardan %50 Fibonacci geri çekilme seviyesine olası bir ralli için kapıları açması olası.

Ayrıca, bu seviyenin yine bir direnç görevi görmesi mümkün. Ancak boğalar bariyeri aşarsa BTC 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (27.150 dolar) yükselebilir. Boğalar, BTC’nin dibe vurmuş olabileceğini belirtmek için fiyatı bu seviyenin üzerine çıkarmak zorunda kalacak.

Ethereum (ETH)

Ethereum, 26 Haziran’da 20 günlük EMA’ya (1.300 dolar) ulaştı. Ancak boğalar fiyatı direncin üzerine çıkaramadı. Bu, ayıların avantajlarından kolayca vazgeçmeye istekli olmadıklarını gösteriyor.

Fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayılar ETH’yi 1.050 dolara çekmeye çalışacak. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye. Çünkü bunun altında bir kırılmanın, ayıların kontrol altında olduğunu göstermesi mümkün.

Tersine, fiyat mevcut seviyeden veya 1.050 dolardan yükselirse, boğalar ETH’yi 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu başarırlarsa, ETH’nin 1.700 dolarlık kırılma seviyesine yükselmesi olası. Bu direncin üzerinde bir kırılma ve kapanış, yeni bir yükseliş trendinin başladığını gösterebilir.

Binance Coin (BNB)

BNB, 24 Haziran’dan bu yana 20 günlük EMA’ya (241 dolar) tutunuyor. Bu, ayıların seviyeyi koruduğunu, ancak boğaların daha yüksek bir hareket bekledikleri için henüz vazgeçmediklerini gösteriyor.

Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarsa, BNB’nin 50 günlük SMA’ya (277 dolar) yükselmesi mümkün. Bu seviyenin yine sert bir engel olarak hareket etmesi olası. Ancak aşılırsa BNB 350 dolara doğru bir ralli girişiminde bulunabilir.

Tersine, fiyat mevcut seviyeden düşerse BNB’nin 211 dolara düşmesi mümkün. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviye. Çünkü bir toparlanma, boğaların daha yüksek bir dip oluşturmaya çalıştığını gösterecek. Ancak seviye kırılırsa, BNB’nin hayati desteği 183 dolardan tekrar test etmesi muhtemel.

Ripple (XRP)

Ripple, 24 Haziran’da 0,35 dolardan genel direncin üzerinde kırıldı ve kapandı. Ancak boğalar 50 günlük SMA’da (0,38 dolar) bariyeri aşamadı. Bu, ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunduklarını gösteriyor.

Küçük bir pozitif, boğaların fiyatın 20 günlük EMA’nın (0,35 dolar) altına düşmesine izin vermemesi. Bu, düşüşlerde satın almayı önerir. Fiyat mevcut seviyeden geri dönerse, boğalar fiyatı tekrar 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarmaya çalışacak.

Bunu başarabilirlerse, düşüş trendinin zayıflayabileceğini önerecektir. XRP’nin daha sonra 0,45 dolara yükselmesi mümkün. Başka bir olasılık da ayıların fiyatı 0,35 doların altına çekmesi. Bu olursa, XRP’nin 0,32 dolara ve ardından 0,28 dolara düşmesi olası.

Cardano (ADA)

Alıcılar, 26 Haziran’da Cardano’yu (ADA) 20 günlük EMA’nın (0,50 dolar) üzerine çıkardı. Ancak mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların agresif bir şekilde daha yüksek seviyelerde satıldığını gösteriyor.

Küçük bir pozitif, boğaların zeminden vazgeçmemesi ve yine hareketli ortalamalardaki genel engeli aşmaya çalışması. Başarılı olurlarsa, ADA’nın, ayıların yeniden güçlü bir savunma oluşturabileceği 0,70 dolara yükselmesi mümkün.

Fiyat bu seviyeden keskin bir şekilde düşerse, ADA bir süre daha 0,40 ila 0,70 dolar arasında sınırda kalmasını önerecektir. Bu olumlu görüşün, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 0,44 doların altına gerilerde kısa vadede geçersiz olması olası. Bunun da, ADA’yı 0,40 dolara çekmesi mümkün.

SOL, DOGE, DOT, SHIB ve AVAX analizi

Solana (SOL)

Solana, 24 Haziran’dan bu yana hareketli ortalamalar arasında sıkıştı. Bu, ayıların 50 günlük SMA’ya (43 dolar) rallilerde satış yaptığını ve boğaların 20 günlük EMA’ya (38 dolar) düşüşlerde alım yaptığını gösteriyor.

Hareketli ortalamalar bir yükseliş geçişine ve göreceli güç endeksi (RSI) orta noktaya yakın. Bu da boğaların geri dönmeye çalıştığını gösteriyor. Alıcılar fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarsa, SOL’un 60 dolara yükselmesi muhtemel.

Öte yandan bu seviyenin yine sert bir direnç olarak hareket etmesi olası. Ancak boğalar bu engeli aşarsa, momentum artabilir. Aksine, fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, ayıların boğaları yendiğini gösterir. SOL’un daha sonra 33 dolara kayması mümkün olur.

Dogecoin (DOGE)

DOGE, 25 Haziran’da 20 günlük EMA’nın (0,07 dolar) üzerinde kırıldı ve kapandı. Alıcılar 26 Haziran’da toparlanmayı uzattı ve fiyatı 50 günlük SMA’ya (0,08 dolar) itti. Ancak mum çubuğundaki uzun fitil ayıların seviyeyi şiddetle savunduğunu gösteriyor.

DOGE alıcıları yine fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarmaya çalışıyor. Bunu başarırlarsa, DOGE 0,09 dolara ve ardından 0,10 dolarlık psikolojik seviyeye yükselebilir. Bununla birlikte, bu seviyenin yine bir direnç görevi görmesi mümkün. Ancak boğalar bu engeli aşarsa, momentumun artması muhtemel.

Alternatif olarak, DOGE fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerinde kalmayı başaramazsa, ayıların rallilerde satış yapmaya devam ettiğini gösterecek. Ayılar daha sonra fiyatı 20 günlük EMA’nın altına çekmeye çalışacak.

Polkadot (DOT)

Ayılar, 24 Haziran’dan bu yana Polkadot’ta 20 günlük EMA’yı (8,11 dolar) agresif bir şekilde savunuyorlar. Ancak olumlu bir işaret, boğaların fazla zeminden vazgeçmemesi. Bir dirence yakın sıkı bir konsolidasyon genellikle yukarı yönde çözülür.

Alıcılar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, DOT’un 50 günlük SMA’ya (9,13 dolar) yükselmesi mümkün. Bununla birlikte, bu seviyenin yine bir engel olarak hareket etmesi olası. Ancak bunun üzerinde bir kırılma olasılığı yüksek. Bu olursa, DOT’un 10,75 dolara yükselmesi olası.

Bu varsayımın aksine, fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecek. Satıcılar daha sonra DOT’u 7,30 doların altına çekmeye çalışacak. Ayrıca, önemli desteği 6,36 dolardan zorlayacak.

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, 25 Haziran’da 50 günlük SMA’nın (0,000011 dolar) üzerine çıktı. Ancak boğalar toparlanmaya devam edemedi. Ayılar 26 Haziran’da 0,000012 dolar civarında sattı ve fiyatı 50 günlük SMA’nın altına çekmeye çalışıyor.

20 günlük EMA (0,00010 dolar) kademeli olarak yükselmeye başladı ve RSI pozitif bölgede. Bu, alıcıların hafif bir avantajı olduğunu gösteriyor. SHIB, mevcut seviyeden veya 20 günlük EMA’dan geri dönerse, boğalar tekrar yukarı hareketi sürdürmeye çalışacak.

Fiyat 0,000012 doların üzerine çıkarsa, SHIB’in 0,000014 dolardan genel dirence yükselmesi mümkün. Fiyat düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, bu olumlu görüşün kısa vadede reddedilmesi olası.

Avalanche (AVAX)

Avalanche, 25 Haziran’dan bu yana 20 günlük EMA (20 dolar) ile 21,35 dolarda genel direnç arasında dar bir aralıkta kaldı. Bu, boğalar ve ayılar arasında kararsızlığa işaret ediyor.

20 günlük EMA düzleşti ve RSI, alıcılar ve satıcılar arasında bir denge olduğunu gösteren orta noktanın hemen altında. Boğalar fiyatı 21,35 doların üzerine çıkarsa, AVAX’ın 50 günlük SMA’ya (25 dolar) yükselmesi mümkün. Öte yandan bu seviyenin küçük bir engel olarak hareket etmesi olası. Ancak aşılırsa AVAX’ın 30 dolara yükselmesi muhtemel.

Bu olumlu görüş, fiyat mevcut seviyeden veya 50 günlük SMA’dan düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse kısa vadede geçersiz olur. Ayrıca bunun, 16 dolara olası bir düşüş için kapıları açması olası.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir