Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.660
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.660
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İsrail-Filistin Savaşı Şiddetlendi! l Kriptolara Ne Olacak?

israil hamas filistin

Son günlerde sürekli şiddetlenen ve vahşileşen İsrail-Filistin çatışması, korku filmlerini aratmayacak savaş görüntüleri ve insanlığa sığmayacak savaş suçları ile gündeme oturdu.

Son gelen görüntülerde, İsrail’in yaptığı bombalama saldırılarında Gazze’de bulunan bir hastaneyi hedef aldığı görülüyor. Bu saldırı sonucunda 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Twitter üzerinde, saldırının İsrail ordusu tarafından gerçekleştirildiği yoğun olarak belirtilse de, İsrail ordusu resmi Twitter hesabından saldırıyı reddediyor. Irak ve Suudi Arabistan, İsrail’i işaret eden kanıtlardan bahsediyorlar.

İsrail ordusu, IDF’nin sunduğu kanıtların, 2022 yılından olduğu kanıtlandı. Okların tamamı İsrail ordusunun bu saldırıyı yaptığına işaret ediyor.

İsrail Filistin Gazze Hastane Saldırısı

Saldırıdan gelen görüntüler bir kez daha savaşın, belki de hiçbir şeyden haberi olmayan masum çocukların ve sadece yaşamak isteyen insanların acı dolu yanını gösteriyor. Her geçen gün saldırıların şiddeti artıyor ve savaş kurallarının hiçe sayıldığı bu çatışmada sadece kaybedenler var.

Savaşın etkileri ise olay yerinde kalmadı ve birçok borsayı etkiledi. Savaş borsaları da sarsıyor. ABD vadeli işlemleri ve Asya borsaları yaşanan düşüşle birlikte değer kaybetti.

İsrail-Filistin Savaşından Sonra Finansal Piyasalar Ne Durumda?

Geçtiğimiz günlerde hareketli olan kripto piyasaları direnmeye devam ediyor. Geçen yıl yaşanan Rusya-Ukrayna çatışmasının etkilerini uzun süre hissettik ve halen daha yaşamaya devam ediyoruz. Piyasalar, daha hafif hareketlerle tepki gösteriyor gibi görünüyor.

Devam eden İsrail-Filistin çatışması, Filistin’in Cumartesi sabahı İsrail’e yaptığı ilk füze saldırısının ardından bugün 11. gününü tamamlamak üzere. Yatırımcılar, bu çatışmanın arz kesintilerine yol açabileceği konusunda endişeli. Ayrıca, çatışmanın İran gibi komşu ülkelere yayılma ihtimali, petrol fiyatlarını etkiliyor. Çevre halkların tepkileri de giderek şiddetleniyor.

WTI ham petrol, savaşın başından bu yana %5,71 oranında yükseldi, son üç ayda %26,46’lık bir artış kaydetti. Brent ham petrol de yaklaşık %3,5 oranında artış gösterdi.

Özetlemek gerekirse, ABD vadeli işlemleri ve Asya borsaları, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili endişeler ve petrol fiyatları üzerindeki potansiyel etkiler nedeniyle düşüş yaşadı.

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar, piyasa dalgalanmalarına karşı direnç gösterdi; WTI ve Brent ham petrol fiyatları artış gösterdi. Bu durum, yatırımcılar arasında potansiyel arz kesintileri ve çatışmanın daha geniş jeopolitik sonuçları konusunda endişeleri artırdı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version