Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.067
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.067
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

İspanyol Düzenleyicisinden Kripto Para Reklamlarına Soruşturma!

İspanya İspanyol

İspanya’nın başlıca mali düzenleyicisi olan Ulusal Borsa Komisyonu (CNMV), sosyal medya platformu X (Twitter) üzerindeki hileli kripto varlık tanıtımlarına dikkat çekti ve bu tür reklamların yerel yasalara uyma yükümlülüğünü vurguladı.

Dikkatinizi Çekebilir: FTX Borsasından Yeni Dava

CNMV Başkanı Rodrigo Valbuena, 8 Kasım’da Madrid’de düzenlenen Deloitte yıllık İspanyol finans sektörü konferansında yaptığı konuşmada, söz konusu reklamların “bazı İspanyol aktörlerin imajını ve ulusal bir medyanın tasarımını ve kimliğini yasadışı bir şekilde kullanarak yatırımcılardan veri ve para elde etmeye çalıştığını” açıkladı.

Valbuena, İspanyol mevzuatının, “internet şirketlerini, medyayı ve sosyal ağları” lisanssız kuruluşlar tarafından yapılan yatırım promosyonlarına karşı denetleme ve yaptırım yetkisi sağladığını belirtti. Ayrıca, CNMV’nin bu tür ihlallerle ilgili olarak ciddi bir şekilde harekete geçeceğini ve yaptırımlar uygulayacağını sözlerine ekledi:

“Sizi temin ederim ki bu vakalarda tüm kapasitemizi, denetleme yetkilerimizi ve yaptırım yetkilerimizi titizlikle kullanacağız.”

CNMV, geçtiğimiz hafta ülkedeki kripto tanıtım kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle bir teknoloji sağlayıcısına karşı ilk davasını açtı. Bu adım, CNMV’nin yatırımcıları koruma çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. İspanya, Temmuz 2026 son tarihine kadar AB kripto çerçevesini uygulamayı planlayarak bu alandaki düzenlemeleri hızlandırmaya çalışıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version