Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.434
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.434
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Iris Energy’nin CEO’su ‘Bitcoin Madenciliği Yeşillenecek.’

Bitcoin madencilik şirketi Iris Energy’nin kurucu ortağı ve eş CEO’su Daniel Roberts, bir röportajında Bitcoin madenciliğinin enerji piyasalarının karbondan arındırılmasında nasıl önemli bir rol oynayabileceğine ışık tuttu.

Roberts, Bitcoin madenciliği operasyonlarını stratejik olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının yakınına yerleştirerek, Iris Energy’nin yenilenebilir enerjinin arz ve talebini dengelemeye yardımcı olduğunu söyledi.

Atıl yenilenebilir enerji varlıklarını kullanarak ve özellikle yenilenebilir enerji üretiminin aşıldığı Batı Teksas gibi bölgelerde enerji şebekesine kritik destek sağladı.

Roberts, “Yenilenebilir enerji piyasalarının arz ve talep arasında bir denge bulması gerekiyor” diye açıkladı. Ayrıca “Yenilenebilir enerjinin olduğu yerde sübvansiyonlar da var. Güneş veya rüzgar çiftliğine yönelik bir iş modeli söz konusu olduğunda, yenilenebilir enerji sertifikalarından gelir elde etmek, söz konusu elektriğe yönelik temel talepten farklılığa yol açabilir.” Diye ekledi.

Ceo, “Bu, rüzgar ve güneş enerjisi projelerinin, bol miktarda güneş veya rüzgar bulunan, uzak, düşük maliyetli konumlarda inşa edildiği, paraya çevrilebilen yenilenebilir enerji sertifikaları ürettiği, ancak acil yerel talebin olmadığı ve varlıkların atıl kalmasına yol açan durumlarla sonuçlanıyor” dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

“Bitcoin madenciliği bu sorunları çözmek ve şebekeye değerli bir hizmet sağlamak için çok uygun. Fiyat değişikliklerine hızlı bir şekilde uyum sağlayabiliyor, bu da onu daha geleneksel endüstrilere göre şebeke yönetimi için duyarlı bir çözüm haline getiriyor” diye devam etti.

“Daha basit bir ifadeyle, ilgili tüm taraflar için avantajlı olduğunda şebekeden enerji alabiliriz veya Bitcoin madenciliğimizi kapatabilir ve ihtiyaç duyulduğunda şebekeye yeniden güç sağlayabiliriz.”

Iris Energy Ağustos ayında 2,3 milyon dolarlık enerji kredisi aldığını bildirmişti. Bu kredinin büyük ölçüde talebin zirve yaptığı dönemde Texas’taki Childress tesisinde yapılan gönüllü kesintiden kaynaklandığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir