Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.838
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.838
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İran, El Koyduğu Kripto Madenciliği Ekipmanlarını Serbest Bırakıyor

İran

İranlı yetkililer, kış aylarında enerji şebekeleri üzerindeki baskıyı gerekçe göstererek son iki yıl içinde çok sayıda kripto madenciliği ekipmanına el koymuştu. Şimdi ise İranlı bir mahkeme, enerji tasarrufu önlemi olarak daha önce el konulan kripto madenciliği ekipmanlarının serbest bırakılmasına karar verdi.

2021 yılından bu yana, İran’ın Devlete Ait Mülklerin Toplanması ve Satılması Örgütü (OCSSOP), enerji sıkıntısı endişeleri nedeniyle hem yetkili hem de yetkisiz madencilik ekipmanlarına el koymuştu. Ancak yetkililer kış aylarında fikir değiştirerek el koydukları ekipmanların serbest bırakılmasına karar verdi.

İran Ekonomik İşler ve Maliye Bakanlığı Başkanı Abdolmajid Eshtehadi tarafından yapılan açıklamaya göre::

“Şu anda yaklaşık 150.000 kripto madencilik ekipmanı OCSSOP tarafından tutuluyor ve bunların büyük bir kısmı yargı kararlarının ardından serbest bırakılacak. Makineler çoktan iade edildi.”

İran’ın Enerji Tüketimi Endişesi Sürüyor

Öte yandan Eshtehadi, yakın zamanda serbest bırakılan madencilik ekipmanlarının ülkedeki enerji şebekeleri üzerinde baskı yaratabileceğine inanıyordu. İran Üretim ve İletim Şirketi’nin (TAVANIR) ülkenin şebeke sistemi üzerinde aşırı stresi engellemek için bu ekipmanların kullanılmasına ilişkin planlar hazırlamasını önerdi.

Geçtiğimiz Haziran ayında, ülkenin elektrik tüketiminin 62.500 megawatt (MW) ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması üzerine İran, yasal madencilik firmalarının elektriğini kesmek zorunda kalmıştı.

Kripto madenciliğinde yasadışı enerji kullanımı için para cezası getiren son yasalar göz önünde bulundurulduğunda İran’ın enerji kaygıları daha da belirginleşiyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir