Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.208
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.208
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Tokenizasyon Denemeleri: İngiliz Finans Devleri Başı Çekiyor

İngiltere Tokenizasyon

Son Bloomberg raporuna göre, Barclays gibi önemli İngiliz finansal aktörleri mevduat tokenizasyonu test etmeye odaklanan bir pilot programda yer aldılar. Şubat ayında başlayan deneme, dünyanın en büyük kredi kartı ağları olan MasterCard ve Visa’yı da içeriyordu. Bu teknolojinin ekonomik olarak kabul edilebilir hale gelmesi biraz zaman alacak. Denemenin üç yıl kadar süreceği planlanıyor.

Devam eden denemenin ilk bulguları yaz sonunda açıklanacak. Tokenizasyon İngiltere’de giderek daha fazla ilgi çekiyor. Geçen ay, hükümet destekli bir teknoloji grubu, yerel işletmelerin bankacılık verimliliğini artırabilecek devrim niteliğindeki teknolojiyle deney yapmalarını teşvik eden bir çalışma yayınladı. Bundan önce, düzenleyicilerden açık tokenizasyon kuralları sağlamalarını istedi.

Bu ayın başlarında, dünyanın en büyük merkez bankalarını temsil eden Bank for International Settlements (BIS), merkezi ve ticari bankaları paylaşılan altyapı aracılığıyla bir araya getirmeyi amaçlayan Agora adlı bir tokenizasyon projesini tanıttı. Bank of Japan ve Bank of France erken katılımcılar arasındaydı. Agora’nın başlıca amacı, sınır ötesi ödemelerle ilgili başlıca sorunları ele almaktır. BIS, 2024 Yenilik Merkezi çalışma programının yalnızca Agora ile sınırlı olmadığını açıkladı. Örneğin, Project Aurum, perakende CBDC’lerin gizlilik etkilerine odaklanacaktır. Bu arada, son raporlar, “Britcoin” olarak bilinen dijital sterlinin geleceğinin belirsiz olduğunu öne sürüyor. Bank of England, 2021’de onun üzerine araştırma yapmaya başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir