Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.634
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.634
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

İngiltere yasa koyucuları kripto varlıklarını düzenleme lehinde oy kullandı

Investing.com – Birleşik Krallık yasa koyucuları, kripto paraları kendi yetki alanı içinde düzenlenmiş finansal varlıklar olarak tanınması lehinde oy verdi.

İngiltere, bu yıl ekonomik daralmaya mücadele ederken enerji krizi ve enflasyon endişeleriyle birlikte birçok sorunla mücadele ediyor. Bu sorunların arasında hükümet, Brexit sonrası kapsamlı bir ekonomi strateji geliştirmek için mücadele ediyor.

Dünkü oturumda yasa koyucular, tasarı için önerilen bir dizi değişiklik üzerinde çalıştılar. Önerilen değişiklikler arasında Andrew Griffith’in kripto varlıkların Birleşik Krallık’ta düzenlenmiş finansal varlıklar kapsamına alınması da vardı. Böylece yapılan oylamada Birleşik Krallık yasa koyucuları, kripto paraları düzenlenmiş finansal varlıklar olarak kabul etmeye karar verdi.

Tasarının onayı için birkaç aşama daha var

Bunun yanında yasa koyucular, hazinenin düzenlemeleri uygulamadan önce İngiltere’de faaliyet gösteren kripto sektörü girişimleriyle bir araya geleceğini de belirtti. Böylece, düzenleyiciler, danışmanlık kapsamında kripto paralara bağlı fırsatları ve eksiklikleri dikkate alabilecekler.

Bu arada, tasarının kesin kabulü için birkaç aşama daha var. Mevcut tasarı, şimdi Birleşik Krallık Parlamentosu’nun üst kanadı Lordlar Kamarası’na gönderilecek. Ardından, değişiklikler Kral III. Charles’ın kraliyet onayından önce nihai değerlendirmeye tabi tutulacak.

Ancak son duruma göre İngiltere’nin kripto para düzenlemelerine doğru önemli bir adım attığından bahsedilebilir. Diğer yandan İngiltere’nin yeni Başbakanı Rishi Sunak’ın da kripto yanlısı bir düşünceye sahip olması ve İngiltere’yi kripto endüstrisinin merkezi haline getirme niyeti de kripto sektörü için bir avantaj olarak görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir