Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.214
% 5.79
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.214
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kodlamadan sonra kripto: Haftalık dergi yine tek bir makaleye ayrıldı

Matt Levine, Bloomberg Businessweek dergisi için 40 bin kelime uzunluğunda kripto konulu bir makale yazdı.

Bloomberg Businessweek dergisinin yeni sayısındaki bütün içerik, Matt Levine tarafından yazılan, 40 bin kelime uzunluğundaki tek makaleden oluşuyor. Bu durum, derginin 93 yıllık tarihi boyunca, daha önce sadece 11 Haziran 2015 sayısında Paul Ford’un kodlama üzerine yazdığı makale ile yaşanmıştı.

“The Crypto Story” isimli, kripto konulu dev makale, dört bölümden oluşuyor. 1. Bölüm “Hesap defterleri, Bitcoin ve Blokzincirleri”, 2. Bölüm “Ne anlama geliyor?”, 3. Bölüm “Kripto finans sistemi” ve son olarak 4. Bölüm ise “Güven, para ve topluluk” başlıklarını taşıyor.

“Bu duraklama, kripto hakkında konuşmak için iyi bir dönem”

2022’nin başından beri, Bitcoin ve ona bağlı olarak piyasa hacmi büyük birçok alternatif kripto para yüzde 50’den fazla değer kaybetti. Matt Levine ise bu duraklamanın, kripto hakkında konuşmak için iyi bir dönem olduğunu düşünüyor.

Bu dönemde kriptoda kalanların, sadece spekülasyon ve hızlı yoldan zengin olma dolandırıcılıklarından ibaret olmadığını ifade eden Levine söz konusu makalede “Odak noktamızı yükselen fiyatlardan başka bir yöne çevirerek, kriptonun ne anlama geldiğini düşünebiliriz. Kriptonun gayet gelişmiş bir finansal sistemi var, ben de finansı sevdiğim için bunun hakkında konuşacağım. Bitcoin’in ilk yayılma döneminde, elektronik bir varlığın, sadece insanların talebi sayesinde değer kazanması, herkesi şaşkınlığa uğrattı” diye yazdı.

Levine, makalede proof-of-stake ve ERC-20 gibi çekirdek kripto terimlerini, açıklayıcı ve basit bir dille anlatmanın yanında, kriptonun sıradışı özelliklerinin, diğer piyasalara nasıl etki ettiğini, meme hisse senetleri (sosyal medya yoluyla popülerliği artan hisseler) gibi örneklerle açıklıyor.

Levine ayrıca kriptonun, geleneksel piyasalar ile ekonomik konseptleri kriptoya özel bir biçimde (bir şirketin müşterilerinin, aynı zamanda o şirketin hissedarları haline gelmesi gibi) nasıl birleştirdiğini anlatıyor.

Levine makalesini, “Eğer dünya, yazılım, reklamcılık, çevrimiçi sosyal ağlar ve metaverse üzerine ilerlemeye devam ederse, kripto finans sisteminin değerli olması için gerçek dünyaya inmesine gerek kalmayacak. Dünya, kriptoya gelebilir.” şeklinde bitiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir