Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.441
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.441
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Exchange Nedir?

Exchange, kullanıcıların Bitcoin ya da altcoin’leri alıp sattığı bir internet sitesi veya mobil uygulamayı ifade etmektedir. Değiş-tokuş, takas veya değişim anlamlarına da gelir.

Bir kripto para borsası, genellikle alım satım hizmeti için bir işlem komisyonu alan bir piyasa aktörüdür. Çevrimiçi (online) bir işletme olarak, elektronik olarak aktarılan para ve dijital para birimlerini değiştirir.

Exchange’ler, dijital para birimleri veya kripto para birimleri karşılığında kredi kartı ödemelerini, banka havalelerini veya diğer ödeme şekillerini kabul edebilir.

Bir exchange, kullanıcının kişisel kripto para cüzdanına kripto para birimi gönderebilir. Bazıları dijital para birimi bakiyelerini, dünya çapındaki ATM’lerden para çekmek için kullanılabilecek anonim ön ödemeli kartlara dönüştürebilirken, diğer dijital para birimleri altın gibi gerçek dünyadaki emtialarla desteklenmektedir.

Kripto para birimi borsaları, bir kripto para birimini başka bir kripto para birimi ile değiştirebileceğiniz çevrimiçi platformlardır.

Temel olarak, kripto borsaları normal borsalara benzer şekilde çalışır. Fark, bir borsada, tüccarların değişen oranlarından kâr elde etmek için varlıkları, hisse veya türevleri, alması ve satması, kripto borsalarında ise kullanıcıların kâr elde etmek için kripto para birimlerini kullanmasıdır.

Exchangeişlemlerinin herhangibir döviz dönüşüm işleminden farkı yoktur. Hatta birçok ülke Bitcoinve kripto paraları birer döviz olarak tanımıştır. Exchange yani dönüşüm işlemi de bu anlamıyla her tür para arasında yapılabilir. Örneğin bu işlem TL ya da Dolar ile Bitcoin arasında yapılabileceği gibi Bitcoin ile diğer kripto paralar arasında da yapılabilir.

Kripto para birimi alanı, Facebook tarafından kendi kripto para birimi projesinin duyurulmasıyla 2019’da tamamen yeni bir anlam kazanmıştır. Bugüne kadarki en büyük kripto para borsası, işlem hacimleri açısından Binance’dir. Likit kadar en değerli olanı Binance borsasının yerel para birimi olan BNB’dir. İlk aşamada herşeyi kapsayan ve güvenilir bir takas yapma hayalinin gerçekleşebilmesi için, fon toplama için BNB kullanımı yapılmıştır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir