Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.578
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.578
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

İngiltere Merkez Bankasından tahvil açıklaması

İngiltere Merkez Bankasından son dakika açıklaması.

İngiltere Merkez Bankası, bugün yaptığı duyuruda geçici olarak uygulanan varlık alımlarının 14 Ekim’de tamamlanacağı belirtildi.

Merkez Bankası, sterlinde yaşanan rekor düşüş ve piyasalardaki oynaklık nedeniyle 28 Eylül’de tahvil alımı yapacağını açıklamıştı. 14 Ekim’e kadar piyasadaki görünüme bağlı değişecek tahvil alımlarında risklerin azalması durumunda süreç tamamlanacaktı.

Bu ay içinde ek müdahalelerde bulunan Merkez Bankası, bugünkü bildirisinde oldukça önemli açıklamalara yer verdi.

İngiltere’de finansal istikrara yönelik risklere karşı tedbir alıyoruz, açıklamasını yapan Merkez Bankası, Eylül ayında ülke varlıklarında tarihi hareketler yaşandığını, bu durumun tahvil piyasasında ciddi bozulmalara neden olduğu ifade edildi.

Finansal istikrarın korunması için çabaladıklarını belirten banka, bunu yapmamaları durumunda İngiltere’nin finansal istikrarı için önemli bir riske ve hane halkı ile işletmeler için kredilerin daha da sıkılaşmasına neden olacağına dikkat çekti.

“Borç ödemelerinde zorluklar görülebilir”

Enflasyondaki yükselişin yarattığı finansal zorluğa vurgu yapan Merkez Bankası şu açıklamada bulundu:

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir