Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.653
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.653
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Infura, Merkeziyetsiz Sürüme Geçmeye Hazırlanıyor

Consensus’a ait blockchain altyapı hizmet sağlayıcısı olan Infura, 2023 yılının sonunda merkeziyetsiz versiyonunu yayınlamayı planlıyor. Bu sürüm, kesintilere karşı dirençli hale getirmek için birden fazla şirket tarafından işletilecek.

Firma, merkeziyetsizlik çabasının çeşitli aşamalarda gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi. Merkeziyetsiz Infura’nın Dao’su henüz belirlenmedi.

Infura, blockchain alanında en yaygın kullanılan Hizmet Olarak Altyapı platformlarından biri olarak işlev görüyor. Birden fazla blok zincirine hızlı erişim sağlayan, merkeziyetsiz uygulamalar sağlar.

Planın amacı, blockchain API’lerine yüksek verimli erişim sağlamaya devam ederken aynı zamanda hata noktası riskini azaltmaktır. Firma hazır olarak bir erken erişim programı başlattı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Infura Lansmanını Bekliyor

Merkeziyetsiz Infura’nın, 2023’ün sonuna kadar tanıtılması beklenen ilk “birleşik aşamadan” geçecek. Aşama, sınırlı sayıda lansman ortağını içerecek. Ayrıca mimariyi aşamalı olarak geliştirmek için sonraki turlarda başarılı olacak.

Infura’nın merkeziyetsiz altyapı ürün lideri Tom Hay, yaptığı açıklamada,

“Bu yılın sonlarında bir şey başlatmayı düşünüyoruz ve bu birleşik bir aşama olacak dedi. “Birleşik aşama en az 6 ay sürecek ve daha fazla merkeziyetsizliği uygulamaya koymadan önce ağa sürdürülebilir bir modelin nasıl oluşturulacağı konusunda fikir verecek.” dedi.

Ekip, Infura’nın merkeziyetsiz versiyonunun merkezi olmayan bir vakıf tarafından yönetilebileceğini fakat buna hala karar verilmediğini açıkladı.

Böylelikle Infura dahil olmak üzere artık birçok şirket merkezi olmayan sistemlerini desteklemeye başladılar. Her ne kadar zorluklarla karşılaşan şirketler olsa da kripto piyasasında yenilikler devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir