Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.221
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.221
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Immutable X Yeni Ortaklıklar Açıkladı

Geçtiğimiz hafta Immutable X, çok önemli bir seri haber açıklayacağını ve bu haberlerin proje gidişatını değiştireceği gibi söylemlerde bulunmaya başlamıştı. Web sitesinde 4 adet kutu beliren Immutable, bu haberlerin ne olabileceği konusunda merak uyandırmaya başladı.

Bugün, Immutable X tarafından açıklamalar geldi. İlk olarak @playmetalcore oyunu, IMX game passport ve Unity gibi daha önce açıklanmış haberlere değinildi. Daha sonra ise asıl haber açıklandı ve Immutable X, Polygon ile işbirliğine giderek yeni bir zkEvm ağına geçiş yaptığını duyurdu.

Çoğu kişinin aklında soru işaretleri belirdi. Immutable, StarkWareLtd ve StarkEx’i bırakıp Polygon ağına mı geçti? Ethereum güvenliğinden vazgeçti mi? Ancak cevap hayır.  Polygon’un geliştirdiği tam Evm uyumlu ilk zkEvm’i kullanarak kendi zkEvm ağına geçiş yaptı.

Yeni ağ, EVM uyumlu akıllı sözleşmelerle desteklenebilecek ve çok daha etkili bir oyun ağı haline gelecek. Bu, özellikle NFT’lerin büyük ölçüde kullanıldığı oyunlarda önemli bir avantaj sağlayacak. Ayrıca, Immutable zkEVM ağı üzerinde tüm ücretler $IMX token ile ödenecek ve %2 olan protokol ücretlerinin yüzde 20’si stake edenlere gidecek.

Tokenin bir diğer faydası, Immutable X tarafından yakın zamanda açıklanan, Immutable X staking programı olan “Sequencer Node Incentive Program” ile de ilgili. Bu program, kullanıcıların IMX token stake ederek Sequencer node’larını çalıştırmalarını sağlayacak. Böylece, IMX token sahipleri, Sequencer node’larının güvenliğini sağlamak için stake etme karşılığında ödüller kazanabilecekler.

Peki, StarkEx yerine Polygon ile çalışmaya karar vermesi Ethereum güvenliğinden vazgeçtiği anlamına mı geliyor? Hayır. Immutable X zkEVM ağı hala Ethereum ana ağı üzerinde bulunuyor ve Sequencer, Prover ve Verifier gibi önemli parçalar Immutable tarafından kontrol ediliyor. Ancak ileride Polygon validatörleriyle merkezi yapıyı değiştirme planları olduğu da açıklandı.

Son olarak, oyun dünyasında büyük bir değişim yaratabilir. Ancak, Immutable X’in StarkEx ile devam eden kısmı da hala var ve 0 fee ile işlem yapılabilen tek yer olarak oyunlar için bir seçenek olmaya devam ediyor.

Immutable X Nedir ?

Ethereum ağı üzerinde çalışan bir ikinci katman ölçeklendirme çözümüdür. Bu çözüm, merkezi olmayan uygulamaların (dApps) ölçeklenebilirliğini artırmak ve gas maliyetlerini azaltmak için tasarlanmıştır.

Immutable X, zincir dışı bir çözümdür, yani işlemler zincir üzerinde değil, özel olarak tasarlanmış bir yan zincirde gerçekleştirilir. Bu yan zincirdeki işlemler, Ethereum ana ağındaki Ethereum hesaplarına bağlıdır ve bu hesaplar arasındaki transferler de dahil olmak üzere Ethereum ana ağında gerçekleşir.

Immutable X‘in en büyük avantajlarından biri, işlemlerinin hızı ve ucuzluğudur. Ayrıca, kullanıcıların özel anahtarlarını kontrol etmesine izin verir ve bu sayede merkezi olmayan bir yapı sağlar.

Sonuç olarak, Immutable X, Ethereum tabanlı dApps’ler için ölçeklenebilirliği artıran ve gas maliyetlerini azaltan bir çözüm sunar.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir