Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.676
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.676
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

IMF Başkanı: “Merkez Bankası Dijital Para Birimleri, Nakit Paranın Yerini Alabilir”

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) nakit kullanımını azaltabileceğini ve finansal sistemlere dayanıklılık kazandırabileceğini söyledi.

Georgieva, Basel’de düzenlenen bir CBDC konferansında yaptığı konuşmada, CBDC’lerin finansal kapsayıcılığı artırabileceğini, ödemeleri daha verimli ve güvenli hale getirebileceğini ve finansal istikrarı destekleyebileceğini belirtti.

Georgieva, CBDC’lerin aynı zamanda dijital ödeme platformlarına rekabetçi bir alternatif oluşturabileceğini ve merkez bankalarının para politikasını daha etkili bir şekilde uygulayabilmesine olanak tanıyabileceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir: Blockchain.com Değeri Düştü!

Georgieva, CBDC’lerin potansiyel faydalarına rağmen, bazı zorluklarla da karşı karşıya olduğunu kabul etti. Bunlar arasında gizlilik, siber güvenlik, yasal uyumluluk, uluslararası işbirliği ve nakit kullanımının tamamen ortadan kalkmasının olası sonuçları sayılabilir.

Georgieva, CBDC’lerin tasarımı ve uygulamasında merkez bankalarının özel sektörle işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, CBDC’lerin küresel finansal sisteme entegrasyonu için uluslararası standartların ve kuralların geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Georgieva, CBDC’lerin geleceğin parası olabileceğini, ancak bunun için doğru şekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir