Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.666
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.666
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

iMessage Sıfır Gün Açığı: Trust Wallet Hack Uyarısı Veriyor!

iMessage Sıfır Gün Açığı

Kripto para cüzdan hizmeti Trust Wallet, “güvenilir istihbaratına dayanarak” Apple müşterilerine iMessage’i devre dışı bırakmalarını tavsiye ediyor. Sıfır gün açığı sorunu nedeniyle hacker’ların telefonlarını ele geçirebileceği uyarısı yapıyor.

Firma, “iOS kullanıcıları için uyarı: Dark Web’de iMessage’i hedef alan yüksek riskli bir sıfır gün açığı saldırısıyla ilgili güvenilir istihbarat aldık,” diye belirtti . Şirket, sıfır gün saldırısının, kullanıcıların bir bağlantıyı açmalarını gerektirmeden iPhone kullanıcılarının içine sızabileceğini ve özellikle yüksek değerli hesap sahiplerinin daha savunmasız olduğunu vurguladı.

İddia Edilen iMessage Sıfır Gün Tehlikesi Tartışma Yarattı

Bir sıfır gün açığı, bilgisayar yazılımında, donanımında veya yazılımında keşfedilmemiş veya yamasız bir güvenlik açığından faydalanan bir siber saldırı vektörüdür. Trust Wallet, etkinleştirilmiş iMessage’e sahip bir iPhone’da depolanan herhangi bir kripto para cüzdanının tehlikede olduğunu belirtti. Şirketin CEO’su Eowyn Chen, potansiyel bir sıfır gün açığı için 2 milyon dolarlık bir talep olduğuna inandığı bir ekran görüntüsünü paylaştı.

Trust Wallet, yakın zamanda iOS cihazlarındaki iMessage’i hedef alan potansiyel bir sıfır gün açığına dair bir uyarı yayınladı. Ancak, birkaç endüstri uzmanı tehdidi çürüttü ve bu iddiayı temelsiz olarak nitelendirdi. Takma adlı blok zincir analisti Beau, iOS hack’i için kanıt eksikliğine dikkat çekerek, Trust Wallet’ın uyarısının gereksiz panik yaratabileceğini vurguladı.

Bu şüpheciliğe rağmen, Trust Wallet’ın bildirisi önemli ilgi çekti ve ilk dört saat içinde 1,2 milyondan fazla kullanıcı tarafından görüntülendi. Şirket, bilgilerinin güvenlik ekibi ve ortaklarından geldiğini ve riskleri aktif olarak izlediklerini belirtti. Bu arada, Apple, son iPhone saldırılarında kullanılan iki iOS sıfır gün açığına karşı acil güvenlik düzeltmeleri yayınladı. Kaspersky güvenlik araştırmacıları, hacker’ların daha önce Apple’ın iMessage’ini bir saldırı vektörü olarak kullandıklarını belirtti.

Ayrıca, siber güvenlik firması Halborn, 280’den fazla blok zincir ağının sıfır gün saldırılarına karşı savunmasız olduğunu ve bunun potansiyel olarak 25 milyar dolardan fazla kripto paranın risk altında olduğunu uyardı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir