Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.627
% 2.54
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.627
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

HUMAN Protokol: İnsanlar ve Makinelerin Etkileşimi İçin Yeni Bir Yol

HUMAN Protocol, blok zinciri tabanlı, iki taraflı bir pazar yeri yaratır. Bir tarafta, büyük hacimli verileri etiketlemesine olanak tanır. Öte yandan, bu işi tamamlayan işçilerin değerlendirilmesine ve ücretlendirilmesine izin verir.

Her boyutta veya türde görevin yayınlanmasını ve tamamlanmasını simgeleştirerek küresel işgücünü  ve bunlar aracılığıyla küresel olarak temsil edilen yeni nesil AI (yapay zeka)  ve ML (makine öğrenimi) teknolojilerini  ateşleyen dağıtılmış işgücü piyasaları yaratmayi hedefleyen bir alt yapıdır.

HUMAN’ın vizyonu, daha insani bir dünya yaratmaktır. Merkezi olmayan ancak bağlantılı, her bakış açısı ve arka planın açıklandığı ve temsil edildiği, üretilen tüm değerin ödüllendirildiği. Protokol, çalışanları işlerinin ödüllerine, organizasyonları işgücüne ve makineleri anlayışa yaklaştıran doğrudan, küresel olarak eşlenmiş bağlantıları kolaylaştıran bir dünya.

Human Protocol - Solutions Architect

Yapay Zeka (AI) gün geçtikçe daha güçlü hale geliyor. Sesimize yanıt veren sanal bir asistan, telefonumuzda ki GPS’in trafik tahminleri, yüz tanıma veya müşteri desteğine kadar günlük hayatımızda makine öğreniminin (ML) erişimi ve faydasından şüphe yoktur.

Yapay zeka ile ilgili artan konuşmada ortak bir gözden kaçan nokta var: İNSAN.

Günümüzde makinelerin yapabileceği pek çok şey var ama kendi kendilerine öğrenmiyorlar. Bir yapay zeka, insanlar tarafından etiketlenen veriler tarafından “öğretilmeden” trafik ışığını bir ağaçtan ayırt edemez veya el yazısıyla yazılmış dağınık notları çözemez. 

Bir insan Protokol aracılığıyla bir görevi tamamladığında, bu, verilere açıklama eklemek için bir etiket oluşturur. Verileri etiketlemeye başladığımızda ilişkilendirmeler oluşturuluyor; sonuçta makine öğrenimini geliştiren de bu ilişkilerdir.

hCaptcha: Botlara Karşı Çözüm

HUMAN Protocol üzerinde çalışan ilk uygulama, insanları botlardan basit sorularla ayıran çevrimiçi bir güvenlik hizmeti olan hCaptcha’dır. hCaptcha, yanıtları doğru olduğunda ziyaret ettikleri web sitelerini telafi etmek için bu işi yapan son kullanıcıların değerlendirme ve tazminatlarının yönetilmesine yardımcı olmak için HUMAN Protokolünü kullanır.

Her gün yüz milyonlarca insan, hCaptcha hizmeti aracılığıyla HUMAN platformuyla etkileşime girmekte. Daha fazlası için >>>

hCaptcha Solving Service. Online hCaptcha Recognition and bypass

Proof of HUMANity (PoH):

  • Proof of HUMANity, bot engelleme uygulamalarını On-Chain e getiren bir sistemdir.
  • Proof-Of-Humanity yönetimi, DeFi’yi daha adil hale getirecek
  • Proof-of-humanity, zincir üzerindeki ilk ve tek insan doğrulama sistemidir — zincir üzerindeki DeFi dünyası için anlamlıdır.
  • Borsalarda ki ön çalışmalar, NFT zaman tabanlı açık artırmalar gibi botların hasara neden olduğu herhangi bir alan da,  Proof-Of-Humanity kullanarak zincir üzerinde bot engelleme uygulamalarını potansiyel olarak kullanabilir.
  • PoH, DApp’lerin zincir dışı çözümlerle aynı korumaya sahip olmasını sağlamak için zincir üzerinde kanıtlanmış bot engelleyiciler getiriyor. Artık uygulama güvenliğini kökten iyileştirebilir ve kullanıcı gizliliğini koruyabilirsiniz.
  • DApp etkileşimleri, bir işlem üreten bir doğrulama başlatır. Birden çok DApp’te geniş ölçekte dağıtılan PoH, zincir içi işlem hacmini önemli ölçüde artırabilir.
  • Proof-Of-Humanity, tek bir doğrulanmış her bir insanın, bir oy vermesini garanti edecek şekilde uyarlanabilir; bir birey – bir oy. Adil yönetim.

HUMAN v2: Routing Protocol:

Routing Protocol, mevcut Protokolün üzerine oturan yeni bir blok zinciri koordinasyon katmanıdır. Birçok üçüncü taraf aracı arasında koordinasyon gerektiren bir HUMAN Protokolü işinin yönlendirme yönünü ele alır.

Routing Protocol olarak bilinen, ağ oluşturucuların keşfi, ücret anlaşması, fikir birliği iş standartları ve denge kanıtı gibi temel özellikleri etkinleştirmek için mevcut HUMAN Protokolünün en üstünde yer alır. Ayrıca, kesintisiz fikir birliğine dayalı ağ yükseltmeleri için yönetişim desteği sağlar.

 

Kısaca RP:

  • Ağı destekleyen varlıkları koordine etmek ve ödüllendirmek için yeni bir katman.
  • Yönlendirme Protokolü, ademi merkeziyetçiliği sağlar. Ağa katkıda bulunan üçüncü tarafları koordine etmek ve ödüllendirmek için bir çerçevedir. RP ayrıca herkesin HMT’sini vHMT’yi alması için kilitlemesine izin verir, bu da sahibine oy hakkı verir.
  • Yönlendirme Protokolü, iş havuzları arasında görevleri dağıtan bir Exchange Oracle veya bir Kayıt Oracle izleme Çalışanı yanıtları gibi ağ içinde rolleri yürütmek için bir katman olarak kalan mevcut HUMAN Protokolünün üzerinde yer alır.
  • Yönlendirme Protokolü bir koordinasyon katmanıdır. Bu merkezi olmayan, rekabet eden ağ aktörlerinin nasıl işbirliği yaptığını belirlemek için çerçeve sağlar.


Yönlendirme protokolü şunları destekler:

Yeni iş türleri için standartlar üzerinde anlaşmaya çağırır

Ücret standartları için esnek bir çerçeve sağlar

RP, staking ve slashing modelleri için bir temel sağlar

Ağ yükseltmeleri için yönetim sürecini özetler

Yeni katman, jeton sahipleri için yeni bir potansiyel dalgasının kilidini açar: 

DeFi ile Staking

DeFi ürünleri, kullanıcılara ağ katılımına teşvikler sağlamak için RP ile entegre edilebilir.

Governance staking

Herkes, kendisine oy hakkı veren vHMT’yi almak için HMT’sini kilitleyebilir. Adem-i merkeziyetçiliğin anahtarı ve İNSAN ile ilgili gelecekteki karar alma süreçlerinde şeffaflık.

Proof of Balance

Operatörler, ağa erişmek için HMT yatırmalıdır. Bu, operatörlerin iyi davranışlarını teşvik etmenin ve iş alma önceliklerini belirlemenin bir yoludur.

Operatörler, Protokol üzerinde çalışmaya katkıda bulunan tüm üçüncü taraf aracıları içerir.

  • Routing Protokol, bireysel kullanıcılardan, işletmelerden ve araç satıcılarından gelen olumlu ağ katkılarını ödüllendirir. RP, ademi merkeziyetçiliği teşvik ederek İNSAN Protokolünün benimsenmesini teşvik eder.

Cvat Entegrasyonu:

Öncelikle CVAT Demo ya burdan bakabilirsiniz : https://youtu.be/Y_ZkRJGvRDM

‍CVAT (Computer Vision Annotation Tool), Açık Veri Açıklama Platformu olarak adlandırılan en popüler açık kaynaklı açıklama araçlarından biridir. Cvat, bir milyondan fazla kez indirilen Docker görüntüleri ile yüzlerce şirket ve on binlerce kullanıcı tarafından kullanılıyor.

CVAT’ın çekirdek ekibi daha önce Intel’de çalıştı ve yakın zamanda geliştirmeyi sürdürmek ve genişletmek için OpenCV.ai’ye katıldı. Halihazırda HUMAN Protokolü üzerinde çalışan diğer arabirimlerin tamamlayıcısı olan CVAT, bilgisayarla görme sorunları için ayrıntılı ve kesin veri kümeleri üretebilen karmaşık bir veri etiketleme uygulamasıdır. Entegrasyonu, Protokol aracılığıyla sağlanan iş olanaklarını genişletecektir. Yeni bir veri etiketleme uygulaması, ağ etkileri sayesinde ekstra faydalar sağlayabilir; Protokol üzerinde çalışan uygulamalar, birbirlerinin çalışmalarını paylaşmak, bağlamak ve kontrol etmek için kesintisiz bir yola sahiptir.

Black Mirror hayranları zaten görmüşlerdi bunu ve artık Human x Cvat partnerliği ile bir tık daha gerçeğe yakın.

Audino’ya hibe verildi:

Audino, ses ve konuşma açıklaması için kullanılan açık kaynaklı bir araçtır. Program, çok sayıda farklı dil ve lehçenin konuşulduğu Hindistan’ın kırsal kesimlerinde çeviri hizmetlerine yardımcı olmak için geliştirildi ve bu da birçok topluluk için uygun sağlık hizmeti eksikliğine katkıda bulundu. Doğru çeviri teknolojisinin kullanılmasının milyonlarca insanı olumlu yönde etkileyebileceği tahmin edilebilir elbette. Hindistan’daki her dilin bir çevirme servisi yok maalesef. Bu proje oradaki insanlara hayati derecede yardımcı olabilir.

Bu açık kaynaklı aracı destekleyip, Routing Protocol’e entegre ediyoruz. Yani hem Audino’yu güçlendirmiş oluyoruz, hem de Protocol ağımızı genişletiyoruz. Routing Protocol sayesinde Audino, daha isabetli çeviriler yapabilecek.

Daha fazlası için >>>

hCaptcha ve Google’ın reCAPTCHA’sı arasında ki farklar nelerdir?

HUMAN’ın tepesinde oturan önemli bir üründür hCaptcha, ancak Human Protokol vakfı bağımsız bir organizasyondur. HUMAN, yalnızca bir CAPTCHA aracılığıyla yürütülebilecek dar görev dizisini değil, birçok türde insan çalışmasını simgeleştirmek gibi çok daha geniş bir hedefe sahiptir. reCAPTCHA ve hCaptcha arasındaki temel fark, hCaptcha’nın kullanıcıları bir CAPTCHA çözdüklerinde bu emeği Google’a bağışlamaya zorlamak yerine yaptıkları iş için ödeme alırlar. hCaptcha daha yapılandırılabilir ve gizlilik odaklıdır. Dürüst olmak gerekirse, hCaptcha’nın diğer captcha’lardan çok daha güçlü geniş bir yetenek setine sahip.

By Ally

Kısaca HUMAN Protocol:

  • İnsan Protokolü, dijital iş pazarlarının büyümesini destekleyerek insan emeğini merkezden uzaklaştırmak için tasarlanmış bir blok zinciri altyapısıdır.
  • Human Protocol, makine öğrenimi algoritmalarını eğitmek için küresel yeteneklere erişimi demokratikleştirir.
  • HUMAN teknolojisine dayalı uygulamalar, verileri etiketlemek ve botların kötüye kullanımını önlemek için şimdiden milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor ve yeni nesil AI ve ML teknolojilerini mümkün kılıyor.
  • İNSAN işinin, bilgisinin ve katkısının değişimini kolaylaştırmak için izinsiz bir protokol.
  • İnsan Protokolü, veri etiketleme işlerinin yaşam döngüsünü tamamen otomatik hale getirerek, bir dizi gerçek dünya, değiştirilebilir görev oluşturmak ve tamamlamak için insanlar ve makinelerin işbirliğine olanak tanır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir