Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.134
% 3.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.134
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Human Protocol Açık kaynak etkisi: Audino ve GerçeK Dünya teknolojisi

HUMAN Protocol’ün kuruluşunun arkasındaki temel nedenlerden biri, kaliteli verilere erişimi demokratikleştirme ve bilgi çalışanlarına katkılarından dolayı kazanma yeteneği sağlama vizyonuydu. Audino ile yapılan son hibe bunun bir örneğidir. Bu hibe aynı zamanda, üzerinde çok çalışılan ve yakında daha fazla bilgi yayınlayacak yeni bir girişim olan etki projelerinin çatısı altına giriyor.

Audino hibesi, ses kayıt görevlerini HUMAN Uygulamasına entegre etmek ve bu işbirliğinin ilk aşamasında kullanılabilir bir veri seti toplamak için kullanılıyor. Bu, HUMAN Protocol’ün yardım etmek için tasarlandığı türden bir projeyi simgeliyor. Kaliteli veri etiketlerine erişmesi gereken bir makine öğrenimi başlangıcı da denebilir.

Çoğu zaman bu iş, yeni ürünler oluşturmaya daha iyi odaklanan ancak pahalı veri etiketleme platformlarına erişimi olmayan makine öğrenimi bilim adamlarına bırakılıyor. Verilere zayıf erişim, AI ürünlerinin oluşturulmasını engelliyor beraberinde. Buna istinaden, Çalışanların çalışmalarına erişmesinin ve bunun için kazanmalarının daha iyi bir yolu olduğuna inanıyor Human Protocol.

 

 

 

Audino: Hindistan sağlık hizmetine yardımcı olacak bir platform

Çeviri hizmetleri için dünyadaki her dil ve lehçenin temsil edildiğini varsaymak kolaydır günümüzde. Lakinher zanab her şey düşünüldüğü gibi olmayabiliyor.

Örneğin, Hindistan’ın çeşitli lehçeleri ve dilleri için büyük bir çeviri hizmeti sıkıntısı var. Milyonlarca insan kendilerini çeviri hizmetlerine yeterli erişimden yoksun buluyor. Bu çok büyük bir sorun gibi görünmeyebilir, ancak aşırı kırsal bir bölgede yaşıyorsanız ve tıbbi yardım yalnızca yüzlerce kilometre uzakta, bilmediğiniz bir dili konuşan bir hastanede mevcutsa, bu büyük bir sorun haline gelebilir.

Human şu anda Hindistan hükümeti tarafından başlatılan bir proje olan Ulusal Sağlık Misyonu tarafından desteklenen Audino ile çalışıyor. Ulusal Sağlık Misyonu, köyleri ve kırsal alanları temsil etmek üzere Resmen Tanınmış Sosyal Sağlık Aktivistleri (ASHA’lar) atamaktadır. ASHA’lar, kırsal alanlar ve daha geniş sağlık sistemi arasında bir iletişim noktası görevi görür. ASHA’lar şu anda Hindistan’ın birçok farklı dilini ve lehçesini tercüme etmede bir sorunla karşı karşıya. Audino’nu buna çözüm sunmayı amaçlamaktadır.

Audino, Tamil gibi belirli bir dili konuşan bir Çalışana görevler sunan ve daha sonra onlardan bir cümleyi bölümlere ayırmalarını ve bölümle ilişkili kelimeleri etiketlemelerini isteyen bir ses etiketleme aracıdır. HUMAN Protocol, Audino’ya yeni veri etiketleme hizmetlerine, özellikle de çalışma havuzlarına erişim sağlıyor. Bu, etiketleme gereksinimlerini yerine getirmek için İşçilere erişim sağlar. Audino, bir sohbet robotu oluşturmak için verileri kullanacak bu noktada.

Bu, gerçek dünya da kullanımı olan bir teknolojidir. Milyonlarca kişinin sağlık hizmetlerini iyileştirebilir.

Protokol, işin tokenleştirilmesine izin veren açık kaynaklı bir altyapıdır. Herhangi bir uygulamanın API’leri ve çalışma havuzlarını entegre etmesine izin verir veya halihazırda HUMAN Protokolünde bulunan işçi havuzlarına yeni araçlar erişimi sağlar. İş hizmetlerine adil erişim sağlamak için tasarlanmıştır; ve İşçilerin ücret alabilecekleri işe erişimlerini sağlamak.

Veri etiketleme Protokolün ilk uygulaması olsa da, neyin mümkün olduğunun bir planıdır. HUMAN hibe programına farklı hibe alanların çoğalması, zincire getirilebilecek iş ve katkı çeşitliliğini göstermektedir. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir