Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.484
% 7.65
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.484
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Hong Kong, Web3 için Takım Oluşturuyor

Web3, Hong Kong, blockchain

Blockchain teknolojisinin merkezi haline gelmeye çalışan Hong Kong, Web3 gelişimini desteklemek için takım oluşturuyor.

Hong Kong, Web3 gelişiminin trendini takip etmek ve benimsemeye yönelik kararının bir parçası olarak bölgede bir takım kurdu. Takım, sektörün ilerleyişini denetlemek üzere endüstriden ve hükümet yetkililerinden oluşuyor.

30 Haziran tarihinde yapılan açıklamaya göre, Web3 sektörünü denetlemek ve etik çerçevesinde büyümesini teşvik etmek için sektörden 15, hükümetten ise 11 kişilik bir görev gücü oluşturdu. 

Hong Kong Mali Sekreteri Paul Chan, görev gücünün Hong Kong’un Web3 sektörüne öncü olma hedefini geliştireceğini söyledi.

Paul Chan, “Hong Kong, inovatif araştırma ve geliştirmeye öncülük etmeyi ve yönlendirmeyi, daha fazla yeni uygulama modeli oluşturmayı amaçlıyor. Gelişen bir ekosistem oluşturmak için alandaki birinci sınıf şirketleri ve yetenekleri bir araya getirmeye çalışıyor” dedi ve ekledi:

“İlgili sektörlerdeki liderleri ve profesyonelleri bir araya getiren Görev Gücü’nün değerli tavsiyelerinin Hong Kong’un bir Web3 merkezine dönüşmesine yardımcı olacağına inanıyorum.” 

Hükümetin yaptığı açıklamaya göre, kripto piyasasının, Ekim 2022’e Hong Kong hükümetinin yayımlanan sanal varlıkların gelişmesine ilişkin politika açıklamasına “ olumlu yanıt verdiği” vurgulandı.

Hong Kong Yasama Konseyi üyesi Johnny Ng, 10 Haziran’da Twitter üzerinden “tüm global dijital varlık ticaret platformlarını” Hong Kong’a gelip kripto varlık hizmet sağlayıcı lisansı için başvurmaya davet etti.

Sonuç olarak; SEC’in kripto para borsalarına açtığı dava sonrası birçok borsa sorun yaşıyor. Özellikle bu zamanlar, Hong Kong hükümetinin blockchain’e pozitif bakması bölgeyi sektörün başkenti hale getirebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir