Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.477
% 4.54
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.477
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Hong Kong Merkez Bankası, Stablecoin İhraççıları İçin Düzenleyici Sandbox Başlattı

Hong Kong'un HashKey'i Global Borsa Başlatma Planları

Hong Kong Menkul Kıymetler Piyasası Kurumu (HKMA), potansiyel stablecoin ihraççılarına belirli işlemleri cezasız bir şekilde geliştirmeleri ve test etmeleri için bir ortam sağlamak amacıyla bir düzenleyici sandbox başlattı.

HKMA Salı günü yaptığı açıklamada, sandbox’ın düzenleyici kolaylık sağladığını ve Hong Kong’un ABD veya Hong Kong doları gibi egemen para birimlerinin değerine sabitlenmiş kripto paralar olan fiat destekli stablecoin’leri düzenleme planıyla uyumlu olduğunu belirtti.

HKMA duyurusunda, “Başvuru sahipleri, makul bir iş planı ile Hong Kong’da bir stablecoin ihracı işi geliştirme konusunda ciddi bir ilgiye sahip olmalı ve sandbox düzenlemesi kapsamında önerilen operasyonları sınırlı bir kapsamda ve kontrol edilebilir bir şekilde yürütmelidir.” denildi.

Yetkili kurumlar, Aralık ayında, stablecoin‘ler için düzenleyici teklifleri hakkında kamuoyunun görüşlerini almaya başladı. Bu teklifler, ihraççıların Hong Kong’da faaliyet gösterebilmeleri için lisanslı olmalarını şart koşuyor.

Duyuru da, “HKMA, sandbox düzenlemesini, Hong Kong’da fiat referanslı stablecoin ihracı ile ilgilenen taraflara gözetim beklentilerini iletmek ve katılımcılardan önerilen düzenleyici gereklilikler hakkında geri bildirim almak için kullanmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir