Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.776
% 1.34
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.776
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tayland’dan Spot Bitcoin ETF Adımı

Tayland’ın finansal düzenleme otoritesi, profesyonel yatırımcıların ABD spot Bitcoin ETF’lerine yatırım yapmalarına izin vermek için mevcut yönetmeliklerde değişiklikler yaptı.

Düzenleme Değişiklikleri

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, varlık yönetim şirketlerinin özellikle kurumsal yatırımcılar için tasarlanmış ABD spot Bitcoin ETF’lerine yatırım yapan fonlar sunmalarına yeşil ışık yaktı.

SEC Genel Sekreteri Pornanong Budsaratragoon, yerel bir röportajda varlık yönetim şirketlerinin kripto varlıklarına yatırım yapmak için izin talep ettiğini açıkladı. Budsaratragoon, buna rağmen dijital varlıklara doğrudan yatırımın doğasında bulunan yüksek risk nedeniyle dikkatli değerlendirmenin gerekliliğini vurguladı.

Önceki Gelişmeler

Bu düzenleyici değişiklik, düzenleyicinin Ocak ayında yurtiçi olarak böyle ürünlere izin verme niyeti olmamasına rağmen, yabancı spot kripto ETF’lerinin gelişimini izlediğine dair açıklamasının ardından geldi.

ayland Maliye Bakanlığı geçen ay kripto ticareti üzerindeki vergi düzenlemelerini kolaylaştırdı. Kripto ticaretinden elde edilen kârlara uygulanan %7’lik katma değer vergisini ödeme yükümlülüğünü askıya aldı. Vergi muafiyeti, 1 Ocak 2024’ten itibaren herhangi bir bitiş tarihi olmaksızın yürürlüğe girdi.

Tayland ayrıca, Binance gibi küresel kripto borsalarının operasyonlarını kurması için bir merkez haline geldi. Binance, Ocak ayında Tayland’ın Gulf Innova arasındaki bir işbirliği olan Gulf Binance’in lansmanı duyurdu. Bu yeni girişim, Kasım ayında davetiyeyle yapılan bir testin ardından Tayland halkına kripto borsa hizmetleri sunmaya başladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir