Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.911
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.911
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Hong Kong, Lisans Başvurusu Yapan Firmaları Açıklayacak!

Hong Kong

Hong Kong, bugün yapılan açıklamada JPEX tartışmasının ardından yeni başlatılan perakende kripto ticaret lisansları için başvuruda bulunan firmaların bir listesini açıklayacağını söyledi.

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) yaptığı açıklamada, lisanslı sanal varlık alım satım platformlarının bir listesini, kapatılan VATP’lerin bir listesini, 1 Haziran 2024 itibarıyla lisanslı sayılan VATP’lerin bir listesini yayınlayacağını söyledi.

SFC yaptığı açıklamada, “Halkın Hong Kong’da iş yapan şüpheli VATP’leri daha kolay tespit etmesine ve farkındalığı artırmasına yardımcı olmak için SFC, kolayca erişilebilen ve SFC’nin web sitesinde öne çıkan şüpheli VATP’lerin özel bir listesini geliştirecek ve yayınlayacaktır” dedi.

SFC Aracıları Lisanslama Direktörü ve Fintech Birimi Başkanı Elizabeth Wong, düzenlenen bir basın toplantısında başvuru sahiplerinin listesinin yayınlanmasının, kamuoyunun platformların lisans başvurularıyla ilgili yanlış beyanlarda bulunup bulunmadığını incelemesine izin verdiğini söyledi. Ayrıca ‘Yerel medya RTHK’ye göre şu anda lisans başvurusu için ön süreçte olan dört şirket var.’ Dedi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Baskın!

SFC’nin bu hamlesi, düzenleyicinin 13 Eylül’de kripto fenomenlerinin ve ticaret platformu JPEX’in, firmanın Hong Kong’da sanal varlık ticareti lisansı için başvuruda bulunduğunu söyleyerek “sosyal medyada yanlış veya yanıltıcı açıklamalarda bulunduğu” konusunda uyarmasından sonra geldi.

Geçtiğimiz hafta Hong Kong polisi tarafından 20 farklı yere saldırı düzenlendi ve birçok yerden 11 kişi gözaltına alındı.

Polisin müdahalesine yanıt olarak JPEX yetkililerden “haksız muamele” gördüğünü söyledi. Borsa yaptığı başka bir duyurda, Hong Kong’daki kullanıcılarına “platforma yeni varlıklar ve kripto varlıkları yatırmayı geçici olarak durdurmaları” çağrısında bulundu.

Kripto platformu VDX’in operasyon sorumlusu Donald Day,

“Hong Kong’un lisanssız ve suç faaliyetlerine karşı yaptırım uygulamaya hazır olması çok cesaret verici ve aynı şekilde, çoğu zaman bilgisiz yatırımcıları ‘KOL’ olarak adlandırılan JPEX’te işlem yapmaya zorlayan kişilerin de olduğunu görmek çok olumlu. Dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir