Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.057
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.057
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Hong Kong, Kripto Dolandırıcılığında Zirvede

Hong Kong Kripto

Kripto para birimlerinin giderek yaygınlaşması, dolandırıcılık faaliyetlerinin de artmasına neden oluyor. Bu konuda Hong Kong, son yıllarda önemli bir artış gösteriyor. Yerel polise göre, 2022 yılında Hong Kong’da kripto dolandırıcılığı nedeniyle kaybedilen tutar, bir önceki yıla göre %106 artarak 1,7 milyar Hong Kong dolarına (216,6 milyon $) ulaştı.

Ayrıca, 2022’de bildirilen kripto ile ilgili dolandırıcılık vakalarının sayısı, bir önceki yıla göre %67 artarak 2.336 vakaya yükseldi.

Hong Kong polisi CyberDefender web sitesindeki resmi verilere göre, kripto içeren dolandırıcılık vakaları, teknoloji suçlarında şehir sakinlerinden çalınan toplam 3,2 milyar HKD’nin (407 milyon $) %50’sinden fazlasını oluşturdu.

Polis, dolandırıcıların kimliklerini, işlem akışını ve nihai varış noktasını gizleyebilmesiyle birlikte, kripto para biriminin çevrimiçi dolandırıcılık için bir araç olarak kullanımında bir artış olduğunu belirtiyor.

Siber güvenlik ve teknoloji suçları bürosu, kripto ile ilgili tipik bir dolandırıcının, kripto varlıklarına, değerli metallere veya döviz ürünlerine yatırım yapma konusunda son derece deneyimli gibi davranarak, kurbanları sahte işlemler ve getiriler gösteren hileli yatırım uygulamaları yüklemeye ikna ettiğini açıklıyor.

Hong Kong hükümeti ise kripto para birimi altyapısının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını artırıyor. Şubat ayında, kripto borsaları için yeni bir lisanslama rejimi önerisi yapıldı ve Haziran 2023’ten itibaren yürürlüğe gireceği açıklandı. Bu yaklaşım, Çin’in 2021’de uyguladığı genel kripto yasağından ayrı tutuluyor.

Sonuç olarak, kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi olmadan yatırım yapmak, dolandırıcılık faaliyetlerine maruz kalma riskini artırıyor. Dolandırıcılık faaliyetlerinin artması, hükümetlerin kripto para birimi düzenlemelerine yönelik çalışmalarını da hızlandırıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Hong Kong, Kripto Dolandırıcılığında Zirvede” te bir düşünce

  1. Mehmet diyor ki:

    Hong kong a ait bir kripto borsasına para yatırdım ama geri nasıl çekeceğimi bilmiyorum borsanın adı HUBSZN diye bir uygulama nekadar güvenilir bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar uyarırlarsa sevinirim.

    • Bilal Huseynov diyor ki:

      borsada withdraw (paraçekme) sekmesinin yer alması gerek. Ama biz daha önce bu tür bir borsa duymadık, telegram grubumuza gelip detaylı konuşabilirsiniz

      • Tarik diyor ki:

        Ben 30 dolar ile girdim Su an 7500 dolar ama istedkkleri komisyon %25 yatirmadim bu miktari kapmak icin ugrasiyorlar .oysa ana paradan almalari gerekir butun borsalar boyle calisir dolandirici bir site

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version