Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.733
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.733
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Binance Rzerv Kanıtına 11 Yeni Token Ekliyor

Binance

Binance, 7 Mart’ta rezerv kanıtı (PoR) raporuna 11 yeni token daha eklediğini duyurdu. Bu yeni eklenen tokenlar arasında MASK, ENJ, WRX, GRT, CHR, CRV, 1INCH, CVP, HFT, SSV ve DOGE yer alıyor.

Binance, şu anda rezerv kanıtı sisteminde 24 varlıkta 63 milyar doların üzerinde varlığa sahip olduğunu açıkladı. Bu varlıklar arasında Bitcoin, Ethereum ve Tether gibi en büyük varlıklar yer alıyor.

Borsalar, FTX’in çöküşünün ardından daha fazla şeffaflık için PoR yöntemini benimsemeye başladı. Ancak, uzmanlar, kullanıcıları bu tür bir metodolojinin sınırlamaları konusunda defalarca uyarmıştır. ,

Bunlar arasında kaldıraç kullanımı, teminatlandırma ve ilgili borç kanıtları hakkında bilgi eksikliği yer alıyor ve beraberindeki mali tablolar PoR’u desteklemediği sürece ortaya çıkarılamıyor.

Binance tarafından söylendiği üzere, PoR “zincir üzerindeki verileri toplamak için Merkle ağaçlarını kullanır, böylece kullanıcılar varlıklarının kendileri için 1:1 bizim gözetimimizde tutulduğunu bilerek rahat edebilirler.” Binance, Şubat 2023’te PoR sisteminde büyük bir güncelleme yaparak, zk-SNARK’ları uygulamaya koydu ve bu güncellemenin kullanıcı verilerinin gizliliğini ve güvenliğini artıracağını söyledi.

Binance’in PoR denetiminde bazı sorunlar yaşandığı da bildirildi. Örneğin, Güney Afrikalı denetçi Mazars, Binance’in PoR denetimini web sitesinden kaldırdığını ve kripto borsaları için bu tür hizmetleri tamamen durdurduğunu bildirdi.

Firma daha önce Bitcoin ve zincirler arası Bitcoin varlıklarının “tamamen teminat altına alındığını” söylemişti. Ancak, Mazars, yöntemlerinin “üzerinde mutabık kalınan prosedürlere” (AUP) dayandığını ve bir mali denetim teşkil etmediğini de belirtti.

Binance’in PoR sistemi, şeffaflığı artırmak için atılan bir adım olsa da, uzmanlar tarafından sınırlamaları konusunda uyarılar yapılmıştır. Kullanıcılar, PoR’u destekleyen borsaların varlıklarının gerçek değerlerine sahip olup olmadığını doğrulamak için dikkatli olmalıdır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir