Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.041
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.041
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Hermetica Labs Tarafından İlk Sentetik Dolar ”USDh”

Hermetica

Hermetica Labs tarafından piyasaya sürülen ilk Bitcoin destekli sentetik dolar, %25 getiri sağlıyor. USDh adı verilen bu yeni sentetik dolar, Bitcoin kullanıcılarına ABD dolarını tutma ve getiri elde etme imkanı sunuyor. Cointelegraph üzerinden Hermetica’nın yaptığı paylaşıma göre USDh haziran ayında piyasaya sürülmesi planlanıyormuş. Bu USDh ise kullanıcılara %25’e kadar getiri sağlayacak.

Hermetica Labs’ın kurucusu ve CEO’su Jakob Schillinger’e göre, buradaki amaç kullanıcılarının bankacılık sistemine güvenmelerine veya Bitcoin dışındaki ürünlere yatırım yapmalarına gerek kalmadan ABD dolarını tutmalarını sağlayacak.

Schillinger Cointelegraph’a şunları söyledi:

“USDh, Bitcoin DeFi’ye artan likidite ve yeni kullanım durumları getirmede çok önemli bir rol oynayacak ve Bitcoin kullanıcılarının tamamen Bitcoin tarafından desteklenen bir dolar varlığıyla ticaret yapmasına, borç vermesine ve işlem yapmasına olanak tanıyacak.”


Bu yazdı da dikkatinizi çekecektir: Mayıs Ayında Meme ve AI Altcoinler Bitcoin’i Geride Bırakacak!


Hermetica Labs Nedir?

Hermetica Labs, Bitcoin DeFi (BTCFi) hareketinin bir parçası olan, Bitcoin üzerine özgü bir DeFi protokolüdür ve dünyanın ilk blockchain ağına DeFi yeteneklerini getirmeyi hedeflemektedir. İlk Bitcoin destekli sentetik doların, Ethena’nın USDe’sinin sahiplerine %27,6 getiri sağladığı piyasaya sürülmesinden iki ay sonra, USDh’nin piyasaya sürülmesi, protokolün sürdürülebilirliği konusunda geniş çapta endişelere neden oldu.

Hermetica’nın USDh’si için benzer endişelerin ortaya çıkabileceği düşünülüyor; çünkü yıllık %25 getiri oranı (APY), algoritmik stabilcoin ihraççısı Terra’nın Mayıs 2022’de çökmesinden önce TerraUSD’de (UST) Anchor Protokolü tarafından sunulan %20’lik getiriden oldukça yüksek.

Hermetica’nın CEO’su, getirinin sürdürülebilir olduğunu ve vadeli fonlama oranlarından elde edildiğini belirtti. Schillinger şunları açıkladı:

“Bu Bitcoin destekli getiri, piyasanın uzun vadeli kaldıraç talebine bağlı olarak dalgalanıyor. Ocak 2021 ile Mart 2024 arasındaki geriye dönük test verilerimiz, ortalama %11,71 APY olduğunu gösteriyor. 2022 boğa piyasasında yıllık getiri %26,11 olarak gerçekleşti. Bitcoin vadeli işlem piyasalarındaki uzun vadeli kaldıraç talebi nedeniyle getiri sürdürülebilir. Bitcoin DeFi’nin önümüzdeki 5 yıl içinde Ethereum DeFi’nin boyutuna ulaşacağına ve onu gölgede bırakacağına inanıyoruz. Ordinallerin işlem hacimlerinin Ethereum ve Solana NFT’lerinin toplam hacimlerinden daha yüksek olduğu ayları zaten görüyoruz. 1 trilyon doların üzerindeki gizli BTC sermayesiyle Bitcoin DeFi, patlayıcı bir büyümeye hazırlanıyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir