Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Hedera Coin (HBAR) Nedir?

Hedera Hashgraph (HBAR) Token Neden Yükseliyor

Hedera (HBAR), tamamen açık kaynaklı ve açık bir ağ ile yönetişim organı olarak tasarlanmış, merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmak ve yönetmek için geliştirilen bir platformdur. Hedera, Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasını kullanır.

Hedera ağı, geliştiricilerine üç temel araç sunuyor. Bu araçlar ise, Solidity tabanlı akıllı sözleşmeler, konsensüs mekanizması ve token hizmetleri. Hashgraph konsensüs algoritmasına dayanan Hedera, hızlı, enerji tasarruflu (karbon negatif) ve güvenli bir yapıya sahip olduğunu açıklamakta.

Hashgraph algoritması, Hedera’nın Bitcoin ve Ethereum gibi blokzincirlerden farklı olarak işlev göstermesini sağlıyor. Hashgraph teknolojisi, blockchain teknolojisine alternatif olarak tasarlanmış ve daha verimli bir dağıtık defter altyapısı sunmayı hedefler. Bir hashgraph ağı, blockchain ağına benzer güvenlik ve merkeziyetsizlik sağlayabilirken daha iyi bir performans ve düşük maliyetler sunar.

Hedera, şu anda dünyadaki tek hashgraph ağıdır ve ağdaki işlem ücretlerini ödemek için kullanılan HBAR coin, tek hashgrap coindir.

Hedera’nın kurucuları arasında ABD’li bilgisayar bilimcisi ve eski bilgisayar bilimleri profesörü Leemon Baird bulunmaktadır. Baird, hashgraph dağıtık konsensüs algoritmasını icat etmiş ve daha sonra Hedera projesini başlatmak için önemli yatırımcılarla iş birliği yapmıştır. Proje, 2018 yılında yayımlanmış olup ve Hedera’nın yönetim kurulu, ağdaki konsensüs düğümlerini yönetmek ve projenin gelişimini denetlemekle sorumlu bir dizi şirketten oluşmaktadır. Bugün, Hedera’nın yönetim kurulunda birçok büyük şirket de yer almaktadır.

HBAR coin’in toplam arzı 50.000.000.000 HBAR olarak belirlenmiştir ve 2025 yılına kadar yaklaşık 17,03 milyar HBAR coin’in dolaşımda olması beklenmektedir.

Hedera projesi, hashgraph altyapısıyla diğer kripto projelerinden ayrılır ve büyük şirketlerin desteğini alır. HBAR coin, Hedera ağının kripto para birimi olup ağdaki işlem ücretlerini ödemek ve konsensüs sağlamak için kullanılır. Bu nedenle, Hedera ve HBAR coin gelecekte parlak bir potansiyele sahip olarak görülmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir