Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.651
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.651
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Harmony Saldırısının Arkasındaki Grup Ortaya Çıktı

Harmony

FBI tarafından yapılan araştırma ile 100 milyon dolarlık Harmony saldırısının arkasından Kuzey Koreli  Lazarus Group çıktı.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Harmony köprülerine bir dizi siber saldırı gerçekleşti. Yaşanan saldırı projeye 100 milyon dolarlık kayba uğrattı. Saldırın arkasında kimin olduğu araştırılmaya devam ederken şüpheler Kuzey Koreli grubun üzerindeydi.

FBI yaptığı araştırma ile saldırın arkasında Kuzey Koreli  Lazarus Group ve APT38’in olduğunu doğruladı.

Saldırının Arkasında Kuzey Koreli Siber Korsanlar Var

FBI’ın 23 Ocak’ta yaptığı açıklamada, soruşturma sonucunda, Harmony’s Horizon köprüsünden 100 milyon dolarlık sanal para biriminin çalınmasından Kuzey Kore ile bağlantılı Lazarus Group ve APT38’in sorumlu olduğunu doğruladı.

FBI açıklamasında, siber ve sanal varlık birimlerinin yanı sıra ABD Savcılığı ve ABD Adalet Bakanlığı’nın kripto biriminin, “Kuzey Kore’nin balistik füze ve Kitle İmha Silahları programlarını desteklemek için kullanılan sanal para hırsızlığını ve aklamasını tespit etmeye ve engellemeye” devam ettiğini söyledi.

FBI ayrıca, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının bu ayın başlarında Ethereum tabanlı gizlilik protokolü RAILGUN aracılığıyla çalınan fonların yaklaşık 60 milyon $ değerindeki kısmını değiştirmeye başladığını belirtti. Blockchain dedektifi ZachXBT daha önce 16 Ocak’ta Twitter aracılığıyla bunu vurgulamıştı.

Lazarus grubu, kripto endüstrisindeki bir dizi önemli açıkta parmağı olduğu bildirilen ve geçen yıl Mart ayındaki 600 milyon dolarlık Ronin Köprüsü saldırısının arkasında olduğu iddia edilen tanınmış bir bilgisayar korsanlığı sendikasıdır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir