Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.617
% 5.71
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.617
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Ark Invest CEO’su, Piyasalardaki Son Durumu Değerlendirdi

Ark Invest

Kripto ve teknoloji yatırım firması Ark Invest CEO’su, fed politikalarının gevşemesi ile piyasalarda dönüş yaşanacağını söyledi.

Ark Invest CEO’su ve CIO’su Cathie Wood,  piyasalardaki son durum hakkında görüşlerini paylaştı. 3 Ocak tarihli bir şirket video blogunda, makroekonomik değerlendirmede bulunan Wood,  enflasyonun düşebileceğini söyledi. Wood yaptığı açıklamada, Fed’in politikalarında gevşemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Makroekonomik verilerde yaşanan iyileşme kripto gibi riskli varlıklar için faydalı bir gelişme olacaktır.

Wood’a göre, enflasyon fed’in hedefi olan %2 seviyesine gerileyecek. Ancak Wood, para arzı düştüğü için enflasyonun bu seviyenin altına ve hatta negatif bölgeye düşebileceğini öngördü.

Piyasaların Fed’den olumlu bir sinyal beklediği söyleyen Wood, “bunun 2023’ün ilk yarısında geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Faiz oranlarının beklentilerin altına düşmesi durumunda Ark Invest portföylerinin çok iyi performans göstermesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ark’ın Baş Fütüristi Brett Winton, yapay zeka teknolojisinin 2023 yılında hızlanacağını belirtmişti. Winton’da aynı şekilde piyasalarda dönüş yaşanabileceğine inanıyor.

“Şu anda inişli çıkışlı bir dönemden geçen halka açık blok zincirleri, kripto para birimleri ve kripto varlıkları, bolluk çağında kıtlıkları nedeniyle daha da farklılaşacak.”

Makroekonomik bir dönüş olduğunda ve Fed politikalarını gevşettiğinde, piyasaların olumlu tepkiler vermesi beklenmekte. Winton ayrıca, bu tür gelişmenin girişim ve kamu piyasası alanında genişleme ve değer gerçekleştirme fırsatının daha da büyük olacağını sözlerine ekledi.

Son olarak Ark Invest, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) varlıklarının bir kısmından kâr elde ettiğini açıklamıştı. Ayrıca firma, yaklaşık 17,6 milyon dolar değerinde 320.000 Coinbase (COIN) hissesine  sahip.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir