Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.777
% 2.90
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.777
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Güney Kore, Kripto Para Borçlanmasına Faiz Uygulatmadı

Güney Kore yerel mahkemesi, kriptoların bir fiat olarak değerlendirilemediğini aktarırken, borçlanmalarda faizin uygulanamayacağını belirtti.

Seul merkezli mahkeme, iki kripto şirketine ait işlediği davayla ilgili bir karar verdi. Davalıların arasında yaşanan Bitcoin borçlanması hakkında, borçlanmaya faiz uygulanamayacağını söyledi.

Güney Kore, Kripto Varlık Düzenlemelerini Sürdürüyor

Seul mahkemesi, iki şirket hakkında yürütülen davada bir karara vardı. Mahkeme raporlarına göre, isimleri gizli tutulan şirketlerin arasında Bitcoin problemi yaşandı. Raporda formalite isimle işlenen şirketlerden A firması, B firmasına 30 Bitcoin borç verdi. İki şirket, borç ödeme yönteminde aylık yüzde 5’lik faiz oranında anlaştı.

Ancak, borç yükümlülüklerini yerine getirmeyen B firmasına, A firması dava açtı. Mahkemeye taşınan bu olayda, A firması haklı bulunsa da B firmasının ödemesi gereken borç yükümlülüğünde faizin uygulanamayacağı öne sürüldü. Mahkemeye göre, kripto paralar bir fiat olarak görülmediği için borçlanmalarda faiz uygulanamıyor.

Gelişen kripto para ekonomisinde yer bulan Güney Kore, özellikle son zamanlarda düzenleme çalışmalarında yoğun mesai harcıyor. Kripto paraların, dolandırıcılık, ticaret, borçlanma ve ülke ekonomisinde kullanımı hakkında yürütülen çalışmalar hız kesmiyor.

Asya ülkesi, teknolojiyi hızlı takip etme arzusuna dijital varlıkları da ekledi. Ülke kripto paralar, metaverse, NFT gibi dünya genelinde kabul görmeye başlayan teknolojiler için uygun yasalar hazırlamaya başladı. Özellikle Terra kurucusu Do Kwon hakkında yürüttüğü soruşturma ile dijital varlıkların yasal kullanımına zemin hazırlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir