Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.710
% 2.44
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.710
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

DOGE, Elon Musk Haberiyle Yükselişe Geçti

Dünya genelinde yoğun ilgi gören meme token DOGE, Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın alacağı haberiyle yükselişe geçti.

Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’a 44 milyar dolarlık bir teklif yaptı. Musk’ın uzun zamandır desteklediği DOGE, bu haberin yayılmasıyla birlikte hızlı yükseliş yaşadı. Geçtiğimiz gün yaklaşık yüzde 9’luk bir yükseliş yaşayan popüler meme token, yükselişini yüzde 6’lık bir oranla bugün de sürdürüyor.

DOGE Neden Yükseliyor?

Bitcoin’e karşı şaka amaçlı çıkarılan meme token DOGE, en büyük desteğini ünlü milyarder Elon Musk’dan alıyor. Musk, şirketi Tesla’nın ödeme yöntemi olarak DOGE kabul edeceğini duyurmuştu.

Kripto para yatırımcıları Musk’ı piyasalarda yarattığı volatilite nedeniyle sıkı takip ediyor. Musk, herhangi bir sosyal medya paylaşımıyla bile kısa dalgalanmalara neden olabiliyor. Bu gücünü en çok DOGE üzerinde kullanan milyarder, bu şaka token’in dünyanın en iyi kripto para birimi olacağını iddia ediyor.

Musk, sosyal medya platformu Twitter için yaptığı teklifle DOGE’u yine yükselişe geçirdi. Haberin düşmesi, kısa vadeli yatırımcıları ve meme token hayranlarını heyecanlandırdı. Yatırımcılara göre, Twitter milyarderin eline geçerse platformun token’i DOGE olacak.

DOGE Yükselmeye Devam Edecek mi? Grafik Analizi

U Today’in yaptığı analize göre, DOGE boğaların kontrolüne geçti. Platform dün yaptığı analizde, haber akışının da etkisiyle 0.65 dolar civarındaki direnç noktasını test edilebileceğini iddia etti. Dün direnç noktasını kırmayı başaran meme token, güne bu noktanın üzerinde başladı.

Token, güne yükselişini koruyarak başlasa da kazançlarını çekmek isteyen yatırımcıların baskısıyla yüzleşti. Sabaha karşı gelen satışlardan dolayı, kırdığı direnç noktasının altında kaldı.

Daha çok haber kaynaklı yükseliş yaşayan meme token, yeni gelişmeler yaşanırsa tekrar hızlı yükselişini gerçekleştirebilir. Ancak haber etkisinin geçmesi, satıcıların piyasaya dönmelerine neden oluyor. Alım baskısının kuvvetli gelmesi halinde 0.65 dolar seviyesinin üstüne çıkabilirse, 0.70 direncine ilerleyebilir.

DOGE, destek seviyesi olarak kabul edilen 0.6 dolar seviyesinin üzerinde kaldığı sürece, boğaların ilgisini koruyabilir. Ancak bu destek seviyesinin de kırılması halinde, 0.58 dolar seviyelerini test etmek isteyecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir