Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.603
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.603
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Gün Öncesi: Duke Energy, Hershey, tarım dışı istihdam

Yazar – Liz Moyer

Investing.com – Fed’in faiz oranlarını tekrar yükseltip enflasyonu kontrol altına almak için yapılması gereken daha çok iş olduğunu açıkça belirtmesinin ardından Perşembe günü hisse senetleri kırmızıya döndü.

Yatırımcılar, Fed’in agresif faiz artırımlarının sona yaklaştığına dair bir işaret bekliyordu ancak merkez bankası sadece gelecekteki artışların, tamamen duraklamak yerine art arda yaptığı dört artıştan daha az olabileceğini öne sürdü.

Başta konut piyasası olmak üzere ekonominin bazı bölümleri yavaşlamış olsa da yavaşlamayan kalıcı alanlar da var. Gıda fiyatları geçen yıla göre yüksek seyretmeye devam ediyor ve tüketiciler tatil alışverişi sezonuna alışveriş alışkanlıklarını değiştirebilecek bir belirsizlikle giriyor. Cuma günü açıklanacak Ekim ayı istihdam raporunun hemen öncesinde, geçen hafta beklenenden daha az sayıda yeni işsizlik başvurusu olmasıyla iş gücü piyasası sıkışıklığını koruyor.

Teknoloji kazançlarının büyük bir kısmının geride kalmasıyla birlikte piyasa, bu sezon perakende satışlarına ilişkin görünümlerine daha fazla açıklık getirmesi beklenen büyük perakendecilerden kazanç raporlarını alacak.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Duke Energy kazanç raporu

Elektrik hizmetleri devi Duke Energy Corporation’un (NYSE:DUK), 7,36 milyar dolar gelirle hisse başına 1,88 dolar kâr açıklaması bekleniyor.

2. Hershey kazanç raporu

Şekerleme üreticisi Hershey Co (NYSE:HSY) için beklentiler, 2,6 milyar dolar gelirle hisse başına 2,10 dolar kazanç bildirmesi yönünde.

3. Tarım dışı istihdam

Merakla beklenen Ekim ayı istihdam raporu TSİ 15.30’da açıklanacak. Analistler, ekonominin geçen ay 200.000 tarım dışı istihdam yaratmasını bekliyor. Bir önceki ay bu rakam 263.000’di.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir