Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.147
% 1.87
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.147
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

GSR Markets Singapur’da Ödeme Kurumu Lisansı Aldı

Singapur, Yapay Zeka Sahnesinde!

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, GSR Markets’e Singapur‘da ‘büyük ödeme kurumu’ lisansı verildi. Geçtiğimiz Ekim ayında GSR, Singapurlu yetkililerden prensip onayını almış ve küresel olarak kripto düzenlemesi için potansiyel bir olumlu emsalin sinyalini vermişti.

Singapur Para Otoritesi, kripto piyasası yapıcısı GSR’nin bir iştiraki olan GSR Markets’a büyük ödeme kurumu (MPI) lisansı verdi. Bu, GSR Markets’i Singapur’da tam MPI lisansını güvence altına alan türünün ilk örneği haline getiriyor. Şu anda, aralarında Paxos, Blockchain.com, Circle ve Coinbase’in de bulunduğu 19 firma, Singapur’da kripto para ve dijital ödeme token hizmetlerinde bulunmak için MPI lisansına sahip.

Bu onayla birlikte GSR Markets artık Singapur’da spot tezgah üstü ve piyasa yapıcılık hizmetleri sunabilecek. Şirket, onay süreci boyunca destekleyici gözetimi için MAS’a minnettarlığını ifade etti.

Kore Fintech Topluluğu Başkanı Kim Hyoung-joong, özellikle düzenleyicilerin tarihsel olarak temkinli davrandığı Asya’da kripto piyasa yapıcılarını kurumsallaştırmanın önemini vurguladı. Düzenlemeler sıkılaştıkça, geleneksel piyasa yapıcılığı uygulamalarının büyük olasılıkla hakim olacağını ve piyasanın genel algısını iyileştireceğini belirtti.

Singapur’daki düzenleyici yeşil ışık, diğer Asya ülkeleri için olumlu bir örnek oluşturabilir. Singapur, kendisini Asya’nın önde gelen kripto merkezi olarak konumlandırmak için dijital varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik düzenlemelerini aktif olarak iyileştiriyor. Hong Kong ve Japonya’da da kripto şirketleri için net düzenleyici çerçeveler oluşturmak üzere benzer çabalar devam ediyor.

Yakın zamanda yapılan bir duyuruda MAS, gözetimini dijital ödeme jetonları için saklama hizmetlerini içerecek şekilde genişletmeyi ve işlemler doğrudan Singapur’u içermese bile dijital ödeme jetonlarını içeren sınır ötesi para transferlerini kolaylaştırmayı planladığını açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir